Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäiset koronarokotustodistukset saatavilla Omakannasta tästä keskiviikosta lähtien

Ensimmäiset todistukset koronarokotuksista tulevat näkyville Omakantaan tänään keskiviikkona.

Todistus sisältää tiedon henkilön saamista koronarokotuksista ja sen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta, tiedottaa Kela.

Kansallinen koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannassa noin 72 prosentilla rokotetuista. Touko-kesäkuussa tiedot tulevat näkyville osin viiveellä, koska rokotustietoja korjataan eri tietojärjestelmiin takautuvasti.

Jatkossa koronarokotustodistus on saatavilla Omakannassa viiden vuorokauden kuluessa rokotuksesta.

Omakannan rokotustodistuksen saa jokainen rokotettu henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus. Todistuksen tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kansallisen koronarokotustodistuksen saa ainoastaan Omakannasta, josta sen voi esittää sähköisesti tai itse tulostaa paperiseksi versioksi. Lisäksi toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

Tällä haavaa ja jatkossakin henkilö voi saada muun paperisen todistuksen koronarokotuksesta terveydenhuollosta. Tämä todistus ei kuitenkaan ole sama kuin Omakannan kansallinen koronarokotustodistus.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

- Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

- Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Linkki todistusosioon löytyy myös Omakannan etusivulta.

- Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

EU:n yhteinen koronatodistus tulee käyttöön heinäkuussa.

Lue lisää: Todistukset koronarokotuksista ovat pian Omakannassa, kesällä tulee myös EU:n yhteinen todistus – tässä ohjeet, miten toimia