Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun koronarajoitukset höllenevät lisää: Uimahalleihin, kirjastoihin ja museoihin pääsee taas pian, mutta kävijämääriä vielä rajoitetaan

Kirjastot, museot, kulttuurikeskusten galleriatilat, uimahallit ja avataan pääkaupunkiseudulla tiistaina 1. kesäkuuta rajoitetuille asiakasmäärille.

Uimaan ja kirjastoihin pääsee kerralla enintään puolet normaaliajan asiakasmäärästä. Myös museoissa ja kulttuurikeskuksissa asiakasmäärä rajataan.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi torstaina, että kirjastoja, museoita, maauimaloita, uimahalleja ja aikuisten kilpailutoimintaa ulkona avataan rajatusti kesäkuun alusta Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Koordinaatioryhmän linjaus perustuu epidemiologiseen arvioon ja kokonaisharkintaan koronatilanteen kehittymisestä. Linjauksia voidaan tarvittaessa muuttaa.

Uimastadion, Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallit ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaan. Maauimaloiden ja uimahallien saunat ovat avoinna, mutta liikunta- ja kuntosalit ovat edelleen suljettuina.

Maauimaloissa ja uimahalleissa olevien henkilöiden määrä rajoitetaan enintään puoleen normaalista asiakasmäärästä.

Pukukaappeja suljetaan siten, että vähintään kahden metrin turvavälit toteutuvat. Uintiaikasuositus on kaksi tuntia. Suosituksella halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni pääsee pulahtamaan altaaseen.

Maauimaloissa ja uimahalleissa myydään toistaiseksi yhden kerran pääsylippuja, kymmenen kerran kortteja ja 30 päivää voimassa olevia kuukausikortteja.

Lipputyypistä riippumatta kaikki kulkevat sisään saman jonon kautta. Kymmenen kerran kortti ja kuukausikortti eivät takaa sisäänpääsyä eikä tästä johtuneita toteutumattomia käyntejä hyvitetä.

Aiemmin ostetut kausikortit eivät toistaiseksi käy maauimaloissa eikä uimahalleissa. Kortteihin hyvitetään aikaa, kun rajoitukset on purettu.

Helmet-kirjastot ovat tarjonneet korona-aikana rajattua ja pääosin ennakkovarauksiin perustuvaa aineistojen lainauksia ja palautuksia. Ensi tiistaista alkaen kirjastoissa voi normaaliin tapaan noutaa teoksia suoraan hyllystä.

Myös asiakastietokoneiden käyttö, tulostaminen, kopiointi ja skannaaminen kirjastoissa on mahdollista. Erilaisia ryhmätoiminnan tiloja ja lukusaleja ei vielä avata.

Kirjastot avataan enintään puolelle asiakasmäärästä. Ryhmätoiminnan tilat ja lukusalit pysyvät suljettuina eikä omatoimikäyttöä avata.

Istuinpaikat vähennetään niin, että turvavälit pystytään säilyttämään. Kirjastoissa seurataan asiakasmäärää ja tarvittaessa rajoitetaan sisäänpääsyä.

Yli 12-vuotiaiden on käytettävä kasvomaskia kirjastossa asioidessa, mikäli sen käyttämiseen ei ole terveydellistä estettä.

Helsingin kaupunginmuseo, Ratikkamuseo ja Hakasalmen huvila avataan yleisölle tiistaina.

Kausimuseot Ruiskumestarin talo ja Työväenasuntomuseo pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Museoiden ja kulttuurikeskusten galleriatiloja avataan pienelle asiakasmäärälle tavalla, jossa kävijät voivat tosiasiallisesti säilyttää vähintään kahden metrin etäisyyden muihin kävijöihin.

Yhdessä tilassa voi olla enintään kymmenen henkilöä kerrallaan ja koko museossa enintään 50 henkilöä.

HAM Helsingin taidemuseo aukeaa yleisölle tiistaina 8. kesäkuuta. Samana päivänä Tennispalatsissa avautuu saksalaisen taiteilijan Katharina Grossen näyttely.

Espoossa museoiden ja kulttuuritalojen näyttelytilat sekä muut näyttelytilat avataan pienelle asiakasmäärälle. Päätös koskee kaupunginmuseon toimipisteitä KAMU, Pentala, Glims, Lagstad, Villa Rulludd sekä Näyttelykeskus WeeGee.

Yhdessä tilassa voi olla enintään kymmenen henkilöä kerrallaan ja koko museossa enintään 50 henkilöä.

Aikuisten kilpaurheilutoiminta voi alkaa kaupungin ulkoalueilla 1. kesäkuuta.

Yleisöä otetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuuksien linjausten puitteissa ja terveysturvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Sisätiloissa voi järjestää kesäkuun puoliväliin asti enintään kymmenen hengen kokoontumisia ja ulkotiloissa enintään 50 hengen kokoontumisia.

Tilaisuuden järjestäjän tulee toimittaa kaupungille ennen kilpailutoiminnan aloittamista terveysturvallisuussuunnitelma.

Sisätiloissa on kesäkuussa edelleen voimassa kymmenen henkilön rajoitus.