Oulunkylän ylpeys Gnistan haaveilee Veikkausliigasta – "Fudis on hyvässä nosteessa"

Jalkapallo: Oulunkylässä pelataan toista kautta Ykkösessä. Katseet on suunnattu jo eteenpäin.

Gnistanin portugalilainen valmentaja Ricardo Duarte haluaa kasvattaa Maximo Tolosesta Veikkausliigaan tähtipelaajan. Jari Kostiainen

Jari Kostiainen

Viime kauden päätteeksi Oulunkylän ylpeys Gnistan varmisti sarjapaikan viimeisessä ottelussa kaatamalla KPV:n 5–0. Kausi ei ollut helppo.

– Ensin meidän pitää stabilisoida tasomme Ykkösessä. Tässäkin on tekemistä, mutta haluamme nostaa profiiliamme, seuran toimitusjohtaja Marko Kolsi listaa haaveen etenemistä.

Ykkönen on kallis sarja. Kaikki tukieurot on melkein itse hankittava.

– TV-sopimusraha on varsin marginaalinen. Olisi toivottavaa, että liitto pystyisi hankkimaan sarjatason kumppaneita kuten Veikkausliigassa.

Ricardo Duarte hankittiin valmentajaksi viime syksynä kesken joukkueen pahimman syöksykierteen. Hän näkee alueella ja seurassa paljon potentiaalia.

– Meillä on nuoria pelaajia, jotka pystyvät muutaman vuoden päästä pelaamaan Veikkausliigaa. Kehitämme heitä koko ajan siihen suuntaan. Emme vielä pelaa joka ilta kolmesta pisteestä, mutta olemme hyvällä matkalla, portugalilainen, vuoden jatkosopimuksen tehnyt, Duarte miettii.

Olisi toivottavaa, että liitto pystyisi hankkimaan sarjatason kumppaneita kuten Veikkausliigassa.

Seurassa on menty kohti ammattilaisuutta monella tasolla. Seura harjoittelee nykyään aamupäivisin, jonka lisäksi valmentamisen aputoimintoja on kehitetty urheilullisuuden lisäämiseksi.

– Ilmapiiri on erittäin positiivinen. Siirryin tänne kehittymään ja täällä on helppo keskittyä jalkapalloilijana ammattilaisuuteen, huhtikuun alussa Gnistaniin liittynyt Maximo Tolonen vahvistaa.

Kymppipaikan pelaajalla on aiempaa kokemusta Veikkausliigasta muun muassa Maarianhaminasta ja Tampereen Ilveksestä.

– Ennen sopimuksen tekoa keskustelin paljon Duarten kanssa valmentamisesta, seuran tavoitteista ja pelitavasta. Hän sai minut vakuuttuneeksi, että kehityn täällä seuraavalle tasolle. Tällä hetkellä tämä on minulle parasta, espoolaislähtöinen Tolonen ynnää.

Gnistanin toimitusjohtaja Marko Kolsi tietää, että Oulunkylän alue kehittyy. Mustapekka Areena olisi helposti laajennettavissa pieneksi stadioniksi, hän sanoo. Jari Kostiainen

Oulunkylässä on mahdollisuus tehdä ammattimaista jalkapalloa. Alue kehittyy; raidejokeri valmistuu 2024, asuntoja rakennetaan, seurassa on paljon junioreita ja perinteitä. Helsingin kaupungin suunnitelmissa on kehittää urheilupuiston aluetta. Mustapekka Areena olisi helposti laajennettavissa pieneksi stadioniksi.

– Fudis on hyvässä nosteessa muutenkin. Lisäksi pääkaupunkiseutu tarjoaa näkymää hienoista paikalliskamppailuista HIFK:ta, HJK:ta tai Honkaa vastaan, Kolsi tunnelmoi.

Uutta urheilullista seurahistoriaa rakentaa nyt kokenut ja jalkapallosta tohtoriksikin väitellyt Duarte.

– Tehtäväni on viedä joukkuetta eteenpäin, nyt on liian aikaista miettiä sarjanousua. Projektimme on jalkapalloilullisesti vasta alussa, vaikka meillä hyvä pohja sille onkin. Koko toimintaympäristöä pitää viedä eteenpäin, jotta täällä voidaan jatkossa tehdä hyvää jalkapalloa ja kehittää nuoria talenttejamme kohti unelmaansa, Duarte suunnittelee.

Alla olevassa videossa Gnistanin avausvoiton jälkeistä juhlintaa pukukopissa.

Juttua muokattu 31..5. kello 10.15. Lisätty video.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut