Prismat laajentavat aukiolojaan – nämä kaupat ovat kesällä auki ympäri vuorokauden

HOK-Elanto laajentaa kesän ajaksi Prismojensa aukioloaikoja. Prismat ovat kesäkuun alusta alkaen elokuun loppuun asti auki ympäri vuorokauden.

Helsingissä on kuusi Prismaa, jotka ovat Kaari, Tripla, Itäkeskus, Hertsi, Malmi ja Viikki.

Pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla muutos koskee yhteensä 14 Prismaa, jotka sijaitsevat Helsingin lisäksi Espoossa, Vantaalla, Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Keravalla.

Ruokakauppaan tulossa täysin uusi kilpailija pk-seudulle – aikoo mullistaa suomalaisten ostoskäyttäytymisen

Ketjujohtaja Anu Tuomaalan mukaan erityisesti pääkaupunkiseudulla laajojen aukioloaikojen kysyntä korostuu.

–  Pääkaupunkiseutu elää omassa sykkeessään. Asiakkaamme ovat osoittaneet, että hypermarketien laajoille aukioloajoille todella on kysyntää, Tuomaala toteaa tiedotteessa.

Entuudestaan ympäri vuorokauden auki olevia Prismoja ovat olleet Kannelmäen Kaaren Prisma sekä Triplan, Itäkeskuksen, Olarin ja Keravan Prismat.

Kokeilu aloitettiin ensimmäisenä Kannelmäen Prismasta loppuvuonna 2016. Onnistuneen pilotin jälkeen ympärivuorokautinen aukioloaika vakiintui Kannelmäessä normaaliksi aukioloajaksi.

Kokeilun aikana Prisma Kaaressa havaittiin, että öiseen aikaan ostettiin paljon valmisruokaa, nopeaa syötävää ja juomia, autoiluun liittyviä tarvikkeita ja miesten pukeutumiseen liittyviä tuotteita.

Tuomaalan mukaan nykyisin vastaavaa ilmiötä ei ole havaittavissa eikä yksittäiset tuoteryhmät enää korostu.

– Yöajan ostamisessa on menty eteenpäin vuoden 2016 tilanteesta, eikä stereotyyppisiä yöajan ostoksia juurikaan ole. Päivittäistavaraostoksilla käydään yhä enemmän myös öisin. Kaikilla ei ole mahdollisuutta asioida 8–16 -syklin puitteissa, Tuomaala toteaa tiedotteessa.

Suomen suurin Prisma laitetaan uusiksi Helsingissä – tavoittelee "kauppahallimaista tunnelmaa"

Henkilökunnan tekemän yötyön määrä tulee laajennettujen aukiolojen myötä lisääntymään. Tuomaalan mukaan säännöllisen yötyön tekeminen edellyttää työterveyden tekemää soveltuvuusselvitystä. Henkilökunnan toiveet ja soveltuvuus yötyöhön tullaan huomioimaan työvuorosuunnittelussa.

– Yötyö ei ole uusi konsepti ketjussamme. Työvuorosuunnittelu tullaan tekemään hyvässä hengessä työntekijöiden kanssa. Ketään tulla pakottamaan yövuoroihin. Aikaisempien kokeilujen tavoin uskon, että halukkaita on enemmän mitä meillä on tarjota vuoroja.

Triplassa useiden vaateliikkeiden loppuunmyyntejä – Top Sport -ketju häviää koko Suomesta

Yksi karkkimaku on suomalaisten mielestä ylitse muiden – 1970-luvulla valikoimiin tulleet ikisuosikit palaavat Candy Kingin laareihin

SOK:n pääjohtaja: Peli ruokakaupassa voitetaan tai hävitään edelleen kivijalassa

Korona mylläsi suomalaisten ostoskorin täysin – Yksi terveellinen tuoteryhmä lisäsi myyntiään roimasti

Prisma koki jättiremontin Itäkeskuksessa – yksi kohde maksoi yli miljoona euroa

"Elämä ei pyöri vain työn ympärillä" – Joustot ovat työpaikoilla arkipäivää: Joonas lopettaa joka toinen viikko aikaisemmin, Susanna saattaa työskennellä iltaseitsemään

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut