Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Metroliikenteeseen reilun viikon katko keskikesällä – silta uusitaan Herttoniemessä

Metroliikenne Kulosaaresta itään on heinäkuussa hieman yli viikon poikki. HSL korvaa katkon ajaksi metron busseilla.

Metro liikennöi 17.–25. heinäkuuta vain Matinkylän ja Kulosaaren väliä, syynä on Kipparlahden metrosillan uusiminen.

Korvaavat bussit 99B, 99V ja 99M kulkevat Rautatientorilta Herttoniemeen sekä edelleen Itäkeskukseen, Vuosaareen sekä Mellunmäkeen.

Joukkoliikenteen lipunhintojen nostolle täystyrmäys – näin Helsingin kuntavaaliehdokkaat vastaavat vaalikoneessa

Vaihto metrosta busseihin onnistuu parhaiten Rautatientorilla, Hakaniemessä tai Kalasatamassa. Bussit kulkevat metron liikennöintiaikojen mukaisesti pääasiassa viiden minuutin välein. Korvaavissa busseissa on avorahastus eli myös keskiovista voi nosta sisään eikä lippua tarvitse näyttää kuljettajalle. Bussien reitit ja aikataulut tulevat lähempänä katkoa Reittioppaaseen. Metrokatkolle tulee HSL:n verkkosivuille oma sivunsa hsl.fi/metrokatko2021, jota päivitetään myöhemmin kesällä tarkemmilla tiedoilla.

Sörnäisten metroasema remonttiin jo lähikuukausina – Sitten vuorossa on turvattomaksi koettu Piritori, tällaisia muutoksia luvassa

Metroasemat Herttoniemestä itään ovat kiinni katkon ajan, samoin niiden liiketilat, joten asemilta ei saa lippuja.

Kipparlahden nykyinen metrosilta puretaan heinäkuussa ja uuden sillan kansi siirrettään vanhan paikalle. Vuonna 1972 valmistunut silta ei täytä nykypäivän rakennevaatimuksia. Uutta siltaa viimeistellään elokuusta lokakuuhun, mutta viimeistelytyöt eivät aiheuta katkoja liikenteeseen.

Osa asukkaista ei jaksa odottaa palveluita Helsingin rakentuvilla alueilla – Kruunuvuorenrannasta vuokra-asunnon saanut Saara: "En usko, että asun täällä enää pitkään"

Koivusaareen on tulossa vihreämpi metro-Ikea – "Tavoittaa enemmän joukkoliikennevälineillä liikkuvia kuin muualla"