Näin rajusti Puhoksen ympäristö muuttuu – Uusi puisto tarjoaa oleskelupaikan, ostarin ylätori kesäisin terassiksi

Puotinharjun ostoskeskuksen tuleva täydennysrakentaminen on suurimmmaksi osaksi asuinrakentamista, jonka kerrosalaksi eri kortteleihin on kaavailtu kaikkiaan jopa 60 000 neliötä. Uusien asukkaiden määrä on noin 1 500.

Kerrostalojen kivijalkaan tulee liike- ja työtiloja, mitkä korvaavat osaltaan Puhoksen purettavien B- ja C-osien tiloja.

Ostarin säilytettävän vanhimman osan ja Turunlinnantien väliin tehdään kokonaan uusi, kaikille avoin Puhoksen puisto, jota kehitetään sopimaan monipuoliseen oleskeluun ja henkimään katukulttuuria.

Puhoksen pihan suihkulähde sekä alkuperäinen aukiosommitelma palautetaan. Puhoksen ylätorista muodostuu koko alueen yhteinen olohuone ja kesäisin koko ylätori voi toimia terassialueena.

Puhos pesee kasvonsa – vanha ostari saa jättimäärän uusia asukkaita, parkkipaikat katoavat

Stoan aukion pohjois- ja länsipuolen uudet rakennukset viimeistelevät kaupunkitilan. Pohjoispuolen helminauhakortteli muodostaa Puhoksen vanhan osan kanssa uuden basaarihenkisen kauppakujan.

Kiinteistösijoittajat haalivat maahanmuuttajien suosiman ostarin osakkeita Helsingissä, vaikka vuokratontilla olevan rakennuksen arvo on 0 euroa – "Vaikea tilanne"

Stoaa varaudutaan laajentamaan itään, jolloin kirjasto saisi lisätilaa ja kulttuurikeskus uuden 550 hengen monitoimisalin. Mahdollinen on myös kokonaan uusi taidemuseo.

Stoan aukiota ja Tallinnanaukiota yhdistävä silta uusitaan puurakenteisena.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on vastikään hyväksynyt Puhoksen ja Stoan alueiden kehittämisperiaatteet ( HU 23.5.), joiden myötä alue kokee ison muutoksen.

– On mahdollista, että ensimmäiset uudet rakennukset nähdään alueella jo vuonna 2025, kertoo arkkitehti Mikko Summanen Arkkitehtitoimisto K2S:stä.

"Se on todella ilkeää" – Puhoksen ostarilla suivaannuttiin Jan Vapaavuoren lausunnosta

Itäkeskuksen keskusta-alueiden kehityksen pohjaksi järjestettiin viime vuonna suunnittelukilpailu.

Kilpailussa toiseksi tullut Itis Siti -ehdotus päätettiin ottaa jatkosuunnittelun pohjaksi. Suunnitelman tekijöinä toimivat Arkkitehtitoimisto K2S:n lisäksi Playa Arkkitehdit ja Suomen Asuntokehitys.

Suunnittelualueella on myös kesken jäänyt ortodoksinen kirkko (HU 27.–28.3.)

– Kaupunki ja ortodoksinen kirkko käyvät neuvotteluja siitä, mitä keskeneräiseksi jääneelle kirkolle aiotaan tehdä, Summanen kertoo.

Kirkkotyömaan kesken jääneissä taloissa mellastavat nyt vandaalit – Helsinki neuvottelee tontin haltuunotosta: "Kaupunki haluaa lähteä kehittämään aluetta isosti"

Kuinka kehittäisit Stoaa ja Puhosta? Sano nyt painava sanasi

Helsinkiläispäättäjä Puhoksen tilanteesta: huumevälitystä ja sosiaalisia ongelmia – "Nykyisellään haittaa koko Itä-Helsingin imagoa"

Puhoksen uusiminen ajautui pattitilanteeseen – Sinnemäki: "Koko Itäkeskus tarvitsee perusteellista kehittämistä"

Itäkeskuksen "basaaria" myydään nyt kiinteistöjätille – "Vanhinta osaa Puhoksesta ei tulla purkamaan"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut