Näin ydinkeskustasta häädetyllä grillikioskilla menee nyt: "Eiväthän myynnit voi olla samoja kuin Helsingin rautatieasemalla"

Helsingissä on enää muutama snägäri tai snagari. Kuten haluatte.

Jaska, Ooppera, Mäkelänkatu, Fifis...

Mitä kuuluu nakkikioskille?

Tukkukauppiaan näkökulmasta asiaa katsova toimitusjohtaja Asmo Votkin sanoo: Taitaa olla enemmän niitä liikkuvia kuin kiinteitä paikkoja.

Toista on vaikka Berliinissä. Kenellekään ei tulisi mieleen häätää tätä klassikkoa, joka sijaitsee karusti rautatiesillan alla: Berliinissä sodanjälkeisessä mausteiden pulassa syntynyt katuruoka.

Kaupunki häätää 5 grilliä Helsingin keskustasta: Tonin kioski on este kovaa ajaville pyöräilijöille – "Päätös tuli ihan pommina"

Keksijänä pidetään kioskinpitäjä Herta Heuweria. Nyt Saksassa syödään vuosittain yli 800 miljoonaa currywurstia. Suomessa aitoja sai joskus Aseman Wurstista. Kastike on se juttu, makkara bratwurst. Berliinissä ja muissa kaupungeissa nyt myös vegenä.

Paikalla käynyt voi todeta. Toiselta akkunaluukulta saa safkan. Toiselta skumpan tai bissen.

Sanotaan, että ravintolan ja kaupan ero hälvenee.

Yrittäjä Toni Määtän musta legenda B5 sai lähdön rautatieasemalta samaan aikaan kuin Kauppatorin viimeinen grillikioski.

Määttä sanoo, että snagarin ja ravintolan ero hälvenee.

"Kaikki pienet snägärit ovat kuolemassa" – Raipen grilli myy nyt porilaisia Kaivopuistossa ja yrittäjän mukaan ainakaan asiakaspulasta ei nakkikioskien katoaminen johdu

Jo aseman Black oli hänestä hyvä esimerkki. Asiakkaita oli laidasta laitaan: Oli niitä laitapuolen kulkijoita, mutta oli myös Linnan juhlista palaavia parhaisiin sonnustautuneita kansalaisia.

Nyt Töölöntorin Black B5 myy burgereita, kuten asemallakin. Parhaiten menevät kaupaksi burgerit ja lounaat.

Se vanha musta on puolestaan Tikkurilassa uudelle torilla.

– Hyvin menee, mutta eiväthän myynnit voi olla samoja, kuin Helsingin rautatieasemalla, Määttä toteaa.

”Seuraavaksi helisee Espa” – Kauppatorin kalakauppiaalta synkkä ennustus Helsingin keskustalle, pandemia toi hyvänkin uutisen

Tapio Sademies katsoi Kauppatoria ikkunastaan 40 vuoden ajan ja kertoo nyt mikä meni pieleen – jyrähtää grillikioskin häätämisestä ja "merimaiseman pilaamisesta"

"Helsingin keskustan tyhjeneminen sinetöi päätöksen" – viiniguru avasi ravintolan arvohuvilaan

”Totaalisen väärin ja jättää syvät haavat” – Ravintoloitsijan mielestä koko ala leimattiin heppoisin perustein ja oikeaa selitystä tullaan tuskin koskaan saamaan

Helsingin paraatipaikalla sijaitsee saari, josta 49% on asfalttia – "Suojaisa alue, josta ei juuri näy mantereelle"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut