Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kävitkö baarissa Vaasankadulla? – Siima Baarissa koronatartuntoja ja altistumisia

Siima Baarissa osoitteessa Vaasankatu 25 A on todettu koronavirustatuntoja asiakkailla 15.–25. toukokuuta.

Muut baarin asiakkaat ovat mahdollisesti altistuneet. Tartuntoja on todettu toukokuun aikana seitsemällä baarin asiakkaalla.

Siima Baarissa kyseisinä päivinä aikaansa viettäneitä asiakkaita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan heti koronavirustestiin, jos heille tulee vähäisiäkin tartuntaan viittavia oireita. Lisäksi kaikkia asiakkaina olleita pyydetään ottamaan yhteyttä epidemiologiseen toimintaan, jos heihin ei ole vielä oltu yhteydessä, p. 09 310 51222 tai tartuntataudit@hel.fi.

– Toivomme, että Siima Baarin asiakkaat ottavat meihin yhteyttä. Tämä on tärkeää tartuntaketjujen selvittämiseksi ja katkaisemiseksi, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi sanoo tiedotteessa.

Siima Baarin työntekijät on testattu ja heillä ei ole todettu koronavirustartuntoja.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Testiin voi varata ajan myös koronavirusneuvonnasta, p. 09 310 10024.