Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suihkulähde palautettiin Malmille – mutta toinen vesiallas pysyy yhä tyhjänä

Suihkulähteet: Peruskorjattu allas tuo viihtyvyyttä Ala-Malmin puistoon. Ylä-Malmin torin suihkuallas on edelleen rutikuiva.

Malmitalon takana sijaitsevassa Ala-Malmin puistossa solisee taas vesi.

Remontin vuoksi peruskorjattu allas suihkulähteineen toimii jälleen.

Torstaina solisevan veden äärellä retkipäivän jäätelötaukoa piti läheisen Hietakummun ala-asteen viidesluokka. Altaalle tulo oli oppilaiden toive.

Malmin uimahalliin suunnitellaan 25-metristä ulkoallasta ja pihasaunaa – Rakentamispäätöstä ei ole vielä tehty

Verna, Ronja, Daniela ja Maiju ihastelivat vesisuihkujen lentoa kohti korkeuksia.

Tytöt kertoivat veden palanneen tuttuun puistoon muutama päivä sitten.

– Tekisi mieli mennä uimaan, tytöt kommentoivat.

Uimiseen allasta ei kuitenkaan ole tarkoitettu.

– Ala-Malmin puisto on puistohistoriallisesti merkittävä kohde. Se on menossa perusteelliseen peruskorjaukseen muutaman vuoden kuluttua, kertoo maisema-arkkitehti Johanna Himberg.

Altaan lisäksi puistossa on paviljonki. Kaareen istutetut lehmukset muodostavat kehän keskusaukiolle. Pienessä rosariumissa on erilaisia ryhmäruusulajikkeita.

Puiston on suunnitellut maisema-arkkitehti Lars Barnö.

Puistossa on pidetty muun muassa maksuttomia kaupunkitansseja.

Malmin asemalle kaavaillaan uutta siltaa radan yli – Muilla asemilla ei vielä peruskorjaussuunnitelmia

Radan toisella puolella suihkulähde ei laula. Ylä-Malmin torin allas on vuodesta toiseen tyhjänä vuoto-ongelmien vuoksi.

Altaan pohjasta kasvaa rikkaruohoa. Penkkien edustat ovat täynnä tupakantumppeja.

Sen yhteydessä torin ilmettä on tarkoitus vehreyttää ja torialuetta aktivoida. Siinä yhteydessä päätetään myös altaan kohtalosta.

Onko siis rikkaruohoa puskeva allas vielä vuosia torin keskipisteenä?

– Ei välttämättä. On hyvinkin mahdollista, että altaalle keksitään tilapäistä käyttöä mahdollisesti hyvinkin pian. Asukkaat ovat toivoneet altaalle esimerkiksi kesäkukkaistutuksia.

Malmin kentän rakentamisen kannattavuutta ei arvioida uudelleen – Helsingin kaupunki laskee jokaisen käytetyn euron tuovan takaisin 4–8 euroa

Pääradan juna-asemat jopa kuvottavassa kunnossa: "En ole koskaan nähnyt täällä siivoojaa" – kaupunki lupaa pientä pintaremonttia

Teollisuushallissa Suutarilassa on ikuinen kevät – Täällä kasvatettua trendituotetta lähtee ympäri Suomea aina Ivaloon saakka

"Siellä on ollut 50–60 hengen nuorisoporukoita": Yleinen grillauspaikka perustettiin rivitaloyhtiön lähelle – Erkki suivaantui roskakaaokseen