Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jos sovit seksitreffit uuden nettituttavuuden kanssa, muista nämä vinkit – Tiia Forsström: "Ei lähtökohtaisesti sen suurempi riski kuin vaikka taksiin nouseminen"

Seksi: Kun selvät rajat on vedetty, voi tuntemattomankin kumppanin kohtaamiseen suhtautua varsin luottavaisesti, sanoo Tiia Forström.

Sanotaan se heti suoraan: vaikka kiihkeä lemmenhetki luonnonhelmassa kuuluu suomalaiseen kesäkuvastoon kliseen tavoin, tosiasia on, että vähemmistöillä kesäseksi on aina ollut vähän villimpää ja spontaanimpaa kuin normiheteroilla.

– Homokulttuurissa ulkoilmaseksi tai julkinen seksi on kuulunut osaksi alakulttuuria. Kohtaamispaikkoja ovat olleet julkiset wc:t tai puistot. Siitä voimme olla hieman kateellisia heille, sanoo seksuaaliterapeutti Tiia Forsström.

Tänä kesänä tilanne voi tasoittua, sillä sutinaa lienee luvassa laajalti.

Kahden pitkän koronatalven jälkeen lehdet maalailevat, kuinka edessä on kaikkien aikojen seikkalujen kesä.

Annatko kumppanillesi pusun aamuin illoin? – "Suomalaiset pitävät suulle suutelemista merkkinä rakkaudesta ja parisuhteesta", sanoo tutkimusprofessori emeritus Osmo Kontula

Seksuaaliterapeutin näkövinkkelistä luontoseksi on ihmiselle hyvästä.

– Luonnon keskellä mieli rentoutuu ja meistä tulee ikään kuin osa luontoa. Emme mieti niin paljon ulkonäköseikkoja tai millaiselta vaikka pikkuhousut näyttävät, sanoo Träskändän puistoon haastatteluun tullut Forsström.

Vaatteet kastuvat muualtakin kuin ulkopuolelta.

Eihän kahden aikuisen välinen hellyyden osoittaminen ole vahingollista.

Seksuaaliterapeutti kertoo: Näin korona vaikuttaa deittailu- ja seksitrendeihin – Tässä ovat tämän vuoden trendit

Vaikka mielikuvissa kesäseksi on kukkeimmillaan, kun se alkaa spontaanisti, kannattaa siihen jossain määrin valmistautua.

Sopiva vaatetus, esimerkiksi hame, voi antaa mahdollisuuden leikkisään vilautukseen, ja hameen voi myös laskea ja nostaa nopeasti tarpeen tullen.

Monella julkiseen seksiin liittyykin fantasia nähdyksi tulemisesta.

– Se ei tarkoita, että fantasian tarvitsee toteutua, vaan pelkkä kutkuttava ajatus riittää.

Mikäli seksitreffeistä sopii netissä tuntemattoman kumppanin kanssa, on syytä sopia myös pelisäännöt. Kun selvät rajat on vedetty, voi kohtaamiseen suhtautua varsin luottavaisesti.

– Seksi tuntemattoman kanssa ei lähtökohtaisesti ole sen suurempi riski kuin vaikkapa taksiin nouseminen.

Pariskuntia Forsström rohkaisee kokeilemaan seksiä jossain uudessa tai oudossakin paikassa.

– Se voi olla myös paikka, jossa nuoruudessa on ottanut vaikka suihin. Tai se voi olla seksiä sateessa, jolloin vaatteet kastuvat muualtakin kuin ulkopuolelta.

Hyvää luontoseksiä ei Forsströmin mielestä pidä määritellä, kuten ei seksiä ylipäätään.

– Esimerkiksi käsiseksi voi olla todella kuumaa. On mahtavaa kopeloida kumppania puun takana niin, että kukaan ei sitä näe. Se on sellaista suutelu-plus -seksiä, Forsström arvioi.

– Hyvän seksin määritelmään ei ylipäätään kuulu se, että se päättyy laukeamiseen. Kaikkein vahingollisimpia sanoja on esileikki – sehän itsessään on jo seksiä ja yhtä tärkeää kuin muukin seksi.

Espoossa asuva Forsström tarjoaa seksuaaliterapian rinnalla myös seksipalveluita. Asiakkaina on miehiä, naisia, muunsukupuolisia ja pariskuntia.

Korona rajoittaa myös uusien ihmisten tapaamista – Puolitoista vuotta sinkkuna ollut Sanni, 25: "Tuntuu, että parisuhteessa olevat tuomitsevat"

Asiakkaat eivät useinkaan toivo luontoseksiä. Joskus asiakkaan fantasia voi liittyä julkiseen seksiin tai olla sellainen, ettei sitä voi toteuttaa.

– Fantasiaan voi liittyä vaikka seikka, joka ei ole laillista. Silloin fantasia voidaan käydä läpi eroottisena leikkinä sisällä. Rohkaisen ihmisiä siihen, että fantasioista puhutaan. Niitä hävetään turhaan.

Itseään Forsström kuvailee kokeilijaksi, joka tykkää vierailla uusilla seksin alueilla.

Hän nostaa mieluusti esiin seksuaalivähemmistöjen näkökulmaa myös kesäseksistä puhuttaessa.

– Tänä vuonna hiviä ehkäisevät lääkkeet muuttuvat maksuttomiksi. Ne ovat tärkeitä, jos harrastaa ryhmäseksiä tai anaaliseksiä, jossa kondomin rikkoutumisen riski on tavallista suurempi.

"Vanilja-heteroilla", kuten Forsström tavallisia heteroseksuaaleja kuvailee, on Forsströmin mukaan oppimista myös alakulttuurien avoimuudesta.

– Esimerkiksi swinger-kulttuuri (parinvaihto) on Suomessa aika laajaa, mutta aika harva tulee swinger-kaapista ulos.

Nämä helsinkiläisnaiset eivät arastele puhua pornosta – Larissa, 28: "Monesti puhutaan vain addiktiosta"

Entä onko Forsströmillä omaa kesäistä seksimuistoa?

– No joo, yhden suihinoton muistan Otaniemestä. Siinä paikalla taitaa olla nyt rakennus. Silloin se oli pöpelikköä, hän naurahtaa.

– Paikkoina mieleen tulevat myös Helsingistä Mustikkamaa ja Korkeasaari.

Viekö kännykän räplääminen suomalaisilta seksihalut? Tutkimuksen mukaan se on ainakin hyvä tekosyy

Näin suomalaiset lähettävät toisilleen intiimejä kuvia – "Tein viettelevän ja pikkuisen himokkaankin kuvasarjan yllätykseksi miehelleni"