Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin padel-kentillä huimia hintaeroja – näin säästät lähes 50 euroa

Tennistä ja squashia muistuttavan padelin harrastaminen kasvaa pääkaupunkiseudulla räjähdysmäisesti.

Väliaikaisia kenttiä on rakennettu muun muassa koronan tyhjentämiin halleihin, kuten Messukeskukseen ja Hartwall-areenalle.

Helsingissä on tällä hetkellä yli 30 kenttää, joista reilu puolet on sisällä.

Paljonko hittilajin harrastaminen maksaa? Padelia pelataan lähinnä nelinpelinä, eli kentällä on samanaikaisesti neljä pelaajaa. Yleisin ja suositeltavin vuoron pituus on 90 minuuttia.

HU:n keräämien tietojen perusteella puolitoista tuntia Helsingissä maksaa keskimäärin 59 euroa. Kustannus yleensä jaetaan kavereiden kesken, joten yhden pelikerran hinnaksi pelaajaa kohden muodostuu vajaat 15 euroa.

Ulkokentät ovat sisätiloja halvempia. Puolentoista tunnin vuoro ulkona on pari kymppiä halvempi kuin sisällä pelatessa. Ero kalleimman ja halvimman kentän välillä on peräti 49 euroa.

Kuten liikunnassa on totuttu, niin sanottu prime time -hinta on aina kalliimpi.

Päivisin tunteja saa helpoiten käyttöönsä eikä niistä tarvitse maksaa yhtä paljon kuin ilta-ajoista. Myös perjantai-iltaisin tunteja tuntuu olevan vapaana ja yleensä jopa normaalia halvemmalla.

– Meidän peliporukasta osa pelaa iltapäivisin. Silloin kentillä on tilaa ja tuntihinta aavistuksen alhaisempi, vuoden verran pelannut Perttu Petäjistö tietää.

Aamu- ja marginaalitunnit ovat parista eurosta viiteen euroon halvempia kuin prime time -hinnat. Vakiovuorot paikasta riippuen ovat muutaman euron halvempia.

– Pelaamme kavereiden kanssa useasti viikossa ja eri kentillä. Hintataso on pyöreästi samanhenkinen. Onneksi on kilpailua kenttien kesken, se pitää hintojen nousun kurissa, viisi vuotta lajia harrastanut Mika Heikkilä kertoo.

Padelin suosio on helppo ymmärtää. Peliin pääsee nopeasti sisään, eikä siinä tarvitse olla mikään mailavirtuoosi saadakseen onnistumisen elämyksiä.

– Pelin yksi vetovoiman salaisuus piilee myös siinä, että lajia voi pelata mielekkäästi sekajoukkuein, Petäjistö vahvistaa.

Lajin kasvu varmistaa, että kenttiä rakennetaan tulevina vuosina lisää.

Padel Club Finland rakentaa Myllypuroon ja Pirkkolaan uusia padel-keskuksia. Ne ovat valmiina vuoden vaihteessa 2021–2022. Toimitusjohtaja Kalle Väinölä uskoo alan kasvuun.

Laskevatko tuntihinnat suorituspaikkojen lisääntyessä?

– Seuraamme myös aktiivisesti, mitä Euroopassa yleisesti tapahtuu, hinnat eivät ole sielläkään laskeneet hallien lisääntyessä, Väinölä kertoo.

Tenniksen, sulkapallon ja squashin tuntihinnat viikon parhaaseen aikaan ovat tällä hetkellä halvempia kuin padelin.

Suosittuja mailapelejä pääsee pelaamaan tunniksi usein 22–34 euron hintaan.