Poliisi aloittaa tehovalvonnan nuorten bilepaikoissa Helsingissä – tärkeä muistutus tuntemattomasta numerosta tulevasta puhelusta

Kuvituskuva. Arkisto/Johanna Erjonsalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Kouluvuosi päättyy Helsingissä tänä viikonloppuna. Edeltävien vuosien tapaan poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä ja yleistä turvallisuutta, poliisi kertoo tiedotteessa.

Valvonnan painopistealueina ovat erityisesti nuorten mahdolliset kokoontumispaikat, kuten puistot, uimarannat sekä päiväkotien ja koulujen pihat.

Poliisi kertoo, että näkyvän valvonnan tavoitteena on estää järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi.

–  Alaikäisten alkoholin hallussapidosta seuraa sakko ja asiasta ilmoitetaan sekä nuorten huoltajille että lastensuojeluviranomaisille. Alaikäisillä olevat alkoholijuomat otetaan poliisin haltuun ja hävitetään. Mikäli poliisi tapaa alle 15-vuotiaiden hallusta alkoholia tai nämä ovat päihtyneitä, heidät luovutetaan huoltajien tai sosiaaliviranomaisten huostaan, komisario Johanna Sinivuori sanoo tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa huoltajia, että poliisin yhteydenotto voi tulla myös tuntemattomasta puhelinnumerosta.

Poliisin mukaan juhlinta on rauhoittunut ja ylilyönnit vähentyneet.

– Päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno on yleisesti rauhoittunut viime vuosina. Sen takia myös häiriöt ja ylilyönnit ovat vähentyneet, Sinivuori kehottaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut