Kuusi tyttöä vietti 48 tuntia trampoliinilla – Huolto pelasi: Iiriksen ukki toi makaronilaatikkoa, Annin äiti latasi kännyköitä

Anni, Inka, Minea, Iiris, Iida ja Julia viettivät 48 tuntia halkaisijaltaan neljämetrisellä trampoliinilla. Marjo J. Rämö

Marjo Rämö

Kuusi 10–11-vuotiasta tyttöä vietti onnistuneesti 48 tuntia trampoliinilla rivitalon takapihalla Torpparinmäessä.

Kyseessä oli kuuden kaveruksen haaste. Erilaisten haasteiden suorittaminen on suosittua lasten ja nuorten keskuudessa. Tempauksista tehdään videoita tai kuvasarjoja, joita jaetaan esimerkiksi TikTok-sovelluksessa.

Tyttöjen sopimien sääntöjen mukaan trampoliinilta sai poistua ainoastaan vessassa käymisen ajaksi. Nekin kellotettiin ja lisättiin suorituksen loppuun.

Iidan ja Julian kohdalla hyväksyttiin käynnit luistelu- ja jalkapallotreeneissä. Valmentajat eivät olisi ymmärtäneet tällaista, tytöt pohtivat.

MM-kisojen alkusarjan Suomen peliä seurattiin trampoliinilta.

Mutta onneksi perheet ymmärsivät. Heistä muodostuikin tärkeä tukijoukko, jota ilman haaste ei olisi onnistunut.

Suunnittelimme jo kuukausia sitten, miten järjestämme ruokailun ja mitä ostamme kaupasta.

Jokaisen perhe toi yhden aterian trampoliinille. Iiriksen taustajoukkoihin kuului jopa Pasilassa asuva ukki, joka toimitti makaronilaatikkoa Torpparinmäkeen.

Minean isä viritteli television trampoliinin viereen Suomen lätkämatsin seuraamista varten.

Annin äidin tehtävä oli ladata kuuden tytön puhelimia ja huhuilla takapihalle nukkumaanmenosta pressutetun trampoliinin hytkyessä kikatuksen tahdissa.

Tukijoukkojen ohella hyvä ystäväporukka ja hyvä ennakkosuunnittelu olivat tyttöjen mielestä avain onnistuneeseen suoritukseen.

– Suunnittelimme jo kuukausia sitten, miten järjestämme ruokailun ja mitä ostamme kaupasta, kertoo Anni.

Hankintalistaa ja budjettia laadittiin verkkokaupan avulla. Pitihän trampoliinille saada myös herkkuja.

Jokainen toi mukaan oman makuualustan, tyynyn ja makuupussin.

– Oikeastaan tässä oli jokaiselle hyvä oma tila, Anni kertoo tyttöjen levittäytyessä omille sektoreilleen halkaisijaltaan nelimetrisellä trampoliinilla.

Hyppiä ei kuitenkaan saanut, sillä trampoliinin kantokyky oli tapissa kuuden tytön ja heidän tavaroidensa painosta.

Miten 48 tuntia pienessä tilassa taivasalla sitten sujui?

– Yllättävän hyvin, toteavat tytöt.

Välillä oli tylsää, öisin vähän pelottikin.

– Aika meni lautapelejä pelaten, lukien, hiuksia letittäen ja ihan vaan jutellen. Kännykää tuli katsottua yllättävän vähän, tytöt kertovat.

48 tunnin aikana vahvistui käsitys kuka on joukon puheliain ja kuka energisin. Rauhallisimpana pidetystä kehkeytyi trampoliinilla suorataan riehakas.

Tytöt kannustavat muitakin viettämään kesäyön trampoliinilla. Se on suositeltavaa myös takakireille ja kännyköidensä ääreen jumahtaneille aikuisille.

Lettikampausten tekeminen oli hyvää ajanvietettä.

Etusivulla nyt