Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tässä ovat suomalaisten juhlapöytien tärkeimmät herkut – Kesäkysely paljastaa myös inhokit

Suomalaisen juhlapöydän herkku numero yksi on suolainen piirakka, selviää maahantuojayritys Lejos Oy:n kesäkyselystä.

– Kätevyys ja syömisten riittävyys ovat tärkeässä roolissa suomalaisessa juhlapöydässä. Piirakka on helppo tarjottava, minkä lisäksi sitä saa stailattua sekä ruokavaliolleen että juhlan tilanteelle sopivalla tavalla, kommentoi tulosta Lejoksen PR-johtaja Säde Svar tiedotteessa.

Suolainen piirakka ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys juhlapöydässä, sillä suosikkilistan kärkisija heltisi 48 prosentin suosiolla. Samaa mieltä olivat sekä naiset että miehet. Toiselle sijalle yltänyt ruokaisa salaatti keräsi 41 prosentin kannatuksen. Ehkä hieman yllättäen kakku joutui tyytymään kolmossijaan 39 prosentin äänisaaliilla.

Vähiten suomalaiset suosivat juhlapöydissään sotkevaa ruokaa, kuten mustikoita sisältävää. Pastaa tai rasvaisia tarjottaviakaan ei pidetä houkuttelevina.

Suomalaisten mielestä juhlapöydän antimien pitää myös erota arkiruoasta. Tämän voi päätellä siitä, että vähiten suosittujen juhlaherkkujen joukkoon mahtui myös arkinen ruoka.

Kyselyssä selvisi myös, mikä on suomalaisten mielestä paras kesäjuoma. Tämä kysymys jakoi mielipiteet sukupuolen mukaan ja naisten mielipiteet jakautuivat enemmän kuin miesten.

Miehet haluavat litkiä kesällä mieluiten olutta – tätä mieltä oli miehistä 41 prosenttia.

Naisille sen sijaan maistuu parhaiten erilaiset vissyvedet (20 prosenttia) ja jäävesi (17 prosenttia).

Lisäksi suomalaisille maistuvat kesällä siideri tai lonkero, itse tehdyt mehut sekä erilaiset limonadit.

– Alkoholittomuus on nousussa ja on huomaavaista tarjota alkoholiton vaihtoehto myös skoolaushetkeen. Kombuchajuomat toimivat tosi hyvin ja sopivat aikuiseen makuun paremmin kuin limsat, Säde Svar vinkkaa tiedotteessa.

Kesäisistä mauista kaksi erottui selkeästi ylitse muiden: uudet perunat (39 prosenttia) ja tuore mansikka (23 prosenttia).

Kesäkyselyyn vastasi 1 000 suomalaista kertoi mielipiteensä muun muassa juhlapöytiensä ykkösherkusta ja kesän suosikkijuomasta.

Lejos on suomalainen maahantuontiyritys, jonka tuomia tuotemerkkejä ovat esimerkiksi Sunsweet ja Sun-Maid.