Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin "harmaata betoniviidakkoa" pidetään nyt trendikkäänä kaupunginosana – erityisesti naisten ja nuorten mieleen

Mielikuva harmaasta betoniviidakosta on muuttumassa trendikkääksi kaupunginosaksi, selviää Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tekemästä tutkimuksesta.

Kyselyyn vastanneet pitivät Pasilaa erinomaisesti saavutettavana, hyvin palvelevana, viihtyisänä ja kehittyvänä kaupunginosana, tiedotteessa kerrotaan.

Kyselystä selviää, että Pasilasta halutaan luoda uusi moderni kaupunginosa, ei uutta Helsingin keskustaa.

Marko, 30, löysi tuottoisan 117-neliön asunnon ja osti perään toisenkin: "Tämä on aliarvostettu kaupunginosa" – erikoinen talo herättää ohikulkijoiden huomion

Suurin osa vastaajista kertoi viihtyvänsä Pasilassa hyvin. Keskimäärin naiset ja nuoret kokivat Pasilan ilmapiirin muita verrokkiryhmiä viihtyisämmäksi. Pasilan asukkaat ajattelivat kaupunginosasta myönteisemmin kuin alueella työssäkäyvät.

Pasilan sijainti sekä palvelujen läheisyys ja monipuolisuus mainittiin alueen viihtyvyyttä lisääviksi tekijöiksi. Erityisesti kauppoja ja ravintolapalveluita koetaan olevan riittävästi, mutta toisaalta alueelle toivottiin lisää pieniä kahviloita ja yksilöllisiä kivijalkaliikkeitä. Myös ulkoilumahdollisuuksien koettiin nostavan Keskuspuiston kupeessa sijaitsevan Pasilan viihtyvyyttä.

Kehityksestä huolimatta Pasilan kaupunginosa koettiin kuitenkin jokseenkin ei-arvostettuna, kolkkona ja harmaana. Tärkeimpinä Pasilan alueen kehityshankkeina pidettiinkin viheralueiden hoitamista sekä nykyisten julkisivujen ja rakennusten kunnostamista.

Mielikuvakyselyn teetti PasilaHUB-hanke. Kyselyyn vastasi 249 ihmistä. Tiedotteen mukaan tutkimukseen vastanneiden määrä oli suhteellisen pieni verrattuna Pasilan alueen asukaslukuun ja siellä työskentelevien henkilöiden määrään, joten tutkimustulokset ovat suuntaa-antavia.

Triplassa useiden vaateliikkeiden loppuunmyyntejä – Top Sport -ketju häviää koko Suomesta

Billebeino avaa Helsinkiin 6 harvinaista padel-kenttää –  "Kerran elämässä mahdollisuus"

Triplaan avattiin uusi trendimyymälä: eteen syntyi heti pitkä jono – "Jouduttiin pyytämään apuvoimia"