Helsingin "harmaata betoniviidakkoa" pidetään nyt trendikkäänä kaupunginosana – erityisesti naisten ja nuorten mieleen

Itä-Pasila Asemapäällikönhovin saunaosastolta kuvattuna. Takana näkyy Tripla. Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Mielikuva harmaasta betoniviidakosta on muuttumassa trendikkääksi kaupunginosaksi, selviää Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tekemästä tutkimuksesta.

Kyselyyn vastanneet pitivät Pasilaa erinomaisesti saavutettavana, hyvin palvelevana, viihtyisänä ja kehittyvänä kaupunginosana, tiedotteessa kerrotaan.

Kyselystä selviää, että Pasilasta halutaan luoda uusi moderni kaupunginosa, ei uutta Helsingin keskustaa.

Marko, 30, löysi tuottoisan 117-neliön asunnon ja osti perään toisenkin: "Tämä on aliarvostettu kaupunginosa" – erikoinen talo herättää ohikulkijoiden huomion

Suurin osa vastaajista kertoi viihtyvänsä Pasilassa hyvin. Keskimäärin naiset ja nuoret kokivat Pasilan ilmapiirin muita verrokkiryhmiä viihtyisämmäksi. Pasilan asukkaat ajattelivat kaupunginosasta myönteisemmin kuin alueella työssäkäyvät.

Pasilan sijainti sekä palvelujen läheisyys ja monipuolisuus mainittiin alueen viihtyvyyttä lisääviksi tekijöiksi. Erityisesti kauppoja ja ravintolapalveluita koetaan olevan riittävästi, mutta toisaalta alueelle toivottiin lisää pieniä kahviloita ja yksilöllisiä kivijalkaliikkeitä. Myös ulkoilumahdollisuuksien koettiin nostavan Keskuspuiston kupeessa sijaitsevan Pasilan viihtyvyyttä.

Tripla on osa Keski-Pasilaa. Aapo Siippainen

Kehityksestä huolimatta Pasilan kaupunginosa koettiin kuitenkin jokseenkin ei-arvostettuna, kolkkona ja harmaana. Tärkeimpinä Pasilan alueen kehityshankkeina pidettiinkin viheralueiden hoitamista sekä nykyisten julkisivujen ja rakennusten kunnostamista.

Mielikuvakyselyn teetti PasilaHUB-hanke. Kyselyyn vastasi 249 ihmistä. Tiedotteen mukaan tutkimukseen vastanneiden määrä oli suhteellisen pieni verrattuna Pasilan alueen asukaslukuun ja siellä työskentelevien henkilöiden määrään, joten tutkimustulokset ovat suuntaa-antavia.

Triplassa useiden vaateliikkeiden loppuunmyyntejä – Top Sport -ketju häviää koko Suomesta

Länsi-Pasila tunnetaan muun muassa Ylen tornista ja poliisiasemasta. Aapo Siippainen

Billebeino avaa Helsinkiin 6 harvinaista padel-kenttää –  "Kerran elämässä mahdollisuus"

Triplaan avattiin uusi trendimyymälä: eteen syntyi heti pitkä jono – "Jouduttiin pyytämään apuvoimia"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut