Viime kesältä siirretty taidetapahtuma starttaa Helsinki-päivänä – tämän juhlaparaatin voit nähdä liki jokaisessa Helsingin kaupunginosassa

Helsinki-päivää 12. kesäkuuta juhlistetaan tänä vuonna erityisillä Helsinki-päivän teoilla, jotka ilahduttavat kaupunkilaisia kokoamatta kuitenkaan väkijoukkoja yhteen.

Kaupunkiin tuodaan muun muassa kukkainstallaatiot Senaatintorille ja Tallinnanaukiolle, käydään kävelykierroksilla virtuaaliopastuksin ja katsellaan samba-ikkunoita keskustassa. Kaupunkilaiset saivat ehdottaa tekoja ja ne valittiin yleisöäänestyksellä.

Moni tapahtumista sisältää ainakin jonkin virtuaaliosion. Mitä Helsinki-päivä tarjoaa niille, jotka eivät halua ladata puhelinsovelluksia?

–  Onneksi toisenlaisia sisältöjäkin on, esimerkiksi maksuttomat retket Vasikkasaareen ovat kiinnostaneet monia. Ehdotuksia erityisesti ikäihmisille suunnatuista Helsinki-päivän teoista emme saaneet, mutta sellaiset ovat tulevaisuudessa enemmän kuin tervetulleita, kertoo viestintäpäällikkö Laura Gottleben.

– Pormestarin aamukahvit kaupungintalolla on perinteisesti ollut myös vanhempaa kohderyhmää kiinnostava tapahtuma, jonka pariin päästään toivottavasti taas ensi vuonna, hän jatkaa.

Perinteistä raparperipiirakkaa on jaossa muun muassa Palvelukeskus Helsingin toimipisteissä.

Helsinki-päivän vastaanottoa kaupungintalolla voi seurata verkosta Helsinki-kanavalla.

Helsingin pelastuslaitoksen juhlaparaati juhlistaa 12. kesäkuuta myös pelastuslaitoksen 160-vuotista historiaa. Kalustona nähdään muun muassa vuoden 1927 Volvo-merkkinen paloauto. Paraatin aikataulun ja tarkan reitin voi tarkistaa verkosta osoitteesta hel.fi/pel.

Helsingin syntymäpäivää on vietetty vuodesta 1959. Viime vuonna juhlallisuudet olivat koronan takia ainoastaan verkossa.

Lauantaina käynnistyy myös nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali. Sen pääpaikkana toimii Vallisaari.

Tapahtumia voi kokea myös mantereella. Esimerkiksi kuvataiteilija Joni Kärkkäisen ja koreografi Jukka Tarvaisen Töölönlahdelle sijoittuva teos Muuri kannustaa kaupunkilaisia lähestymään taidetta oman tulkinnan, olemisen, keksimisen, tutkimisen ja liikkeen kautta.

Viime vuodelta siirretty Biennaali jatkuu läpi koko kesän.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut