Päätoimittaja Kannala: "Helsingissä on tyrkyllä valtaa ja näkyvyyttä nykyistä useammalle johtavalle poliitikolle"

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo

Juhana Vartiainen (kok.) tai Anni Sinnemäki (vihr.) tuskin pystyvät täyttämään pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) jättämää valtatyhjiötä Helsingissä, sanoo päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

– Se tarkoittaa sitä, että valtaa ja näkyvyyttä on tyrkyllä nykyistä useammalle johtavalle poliitikolle. Perussuomalaiset ottavat siitä toki vaalivoiton turvin osansa, mutta ketkä pääkaupunkiseudun kokoomuslaisista, vihreistä, demareista ja Helsingissä myös vasemmistoliitosta kykenevät tilaisuuden hyödyntämään, jää nähtäväksi.

Jos kokoomus pysyy Helsingin suurimpana puolueena, on heidän mahdollista saada ajamiaan asioita paremmin läpi kuin Vapaavuoren aikana, Kannala arvioi.

– Tämä siinä tapauksessa, että Vapaavuoren kaudella vihreisiin ja demareihin tulehtuneet välit korjaantuisivat uuden pormestarin myötä ja viherpunaliittoumasta sekä mahdollisesti vaalivoiton saavista perussuomalaisista löytyisi kokoomukselle riittävästi kumppaneita avainkysymyksissä.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut