Kauppatorin grillin Sami perusti uuden ravintolan yllättävään paikkaan – "Emme yritä tehdä premium-burgereita"

Hertsi: Sami Ylitalo hylkäsi keskustan ja perusti uuden grillin kauppakeskukseen.

Kauppatorin grilliä seitsemän vuotta pyörittänyt Sami Ylitalo on avannut uuden Grillzilla-ravintolan kauppakeskus Hertsiin.

Makkaraperunoiden ja porilaisten myynti Kauppatorilla päättyi vuoden vaihteessa, kun kaupunki ei jatkanut enää vuokrasopimusta.

– Uuden ravintolan listalle otimme kaikki klassikkoannokset. Ruoat tehdään samalla tavalla kuin Kauppatorilla. Hampurilaisissa on sama leipä ja muut raaka-aineet. Ihmiset pitävät siitä, että se maistuu grilliruoalta. Emme yritä tehdä premium-burgereita. Makkaraperunoita saa harvasta paikasta, Ylitalo sanoo.

Nämä 9 burger-ravintolaa tulevat Rautatientorin jättiterassille – joukossa Helsingin parhaaksi valittu

Aivan kaikkia Kauppatorin annoksia ei listalta kuitenkaan löydy. Etenkin ulkomaalaisille turisteille tarkoitetut riistaburgerit on jätetty ainakin toistaiseksi pois valikoimasta.

Mitä Kauppatorin grillikioskille tapahtui?

– Aikaa kioskirakennuksen myymiseen ei jäänyt, vaan se vietiin purettavaksi. Kyyneleet siinä vierivät, kun kioskia nostettiin auton lavalle, Ylitalo kertoo.

– Torille jäi paikka, joka on nyt tyhjä pläntti. Se paikka työllisti monta ihmistä, sanoo Kauppatorilla ja nyt Grillzillassa työskentelevä Phong An.

An sanoo, että hänellä on kova ikävä Kauppatoria ja asiakkaita.

–  Monet myyjät ovat käyneet moikkaamassa meitä täällä Herttoniemessä.

Kaupunki häätää 5 grilliä Helsingin keskustasta: Tonin kioski on este kovaa ajaville pyöräilijöille – "Päätös tuli ihan pommina"

Helsinki aikoo häätää Kauppatorin ainoan nakkikioskin – Tyrmistynyt yrittäjä: "On sanottu, että grilli pilaa merimaiseman"

Ylitalo sanoo, että kaupunki tarjosi grillikioskille parikin vaihtoehtoa uudeksi myyntipaikaksi.

– Ne eivät olisi olleet liiketaloudellisesti kannattavia. Harkitsimme myös liiketilaa torin läheisyydestä, mutta siellä ei ollut ruoanvalmistukseen sopivaa ilmastointia.

Grillzilla-nimi viittaa japanilaiseen godzilla-hirviöliskoon. Ravintolan seinille on maalattu useita humoristisia maalauksia, joissa nähdään muun muassa tulta syöksevä hirmulisko grillaamassa ruokaa kuoriutuville poikasille.

”Seuraavaksi helisee Espa” – Kauppatorin kalakauppiaalta synkkä ennustus Helsingin keskustalle, pandemia toi hyvänkin uutisen

Tapio Sademies katsoi Kauppatoria ikkunastaan 40 vuoden ajan ja kertoo nyt mikä meni pieleen – jyrähtää grillikioskin häätämisestä ja "merimaiseman pilaamisesta"

Helsingin ydinkeskustaan pettynyt ruokarekka iski kultasuoneen lähiössä – asukkaiden rahankäyttö löi yrittäjän ällikällä: "Ihan älytön!"

500 000 myytyä makkaraa – ja se ei silti ole tämän perinteisen snägärin suosituin tuote

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut