Kauppatorin grillin Sami perusti uuden ravintolan yllättävään paikkaan – "Emme yritä tehdä premium-burgereita"
2
Grillzillan yrittäjä Sami Ylitalo ja työntekijä Phong An ovat tuttuja kasvoja Kauppatorilta. Nyt he valmistavat ja tarjoilevat ruokaa Hertsissä. Aapo Siippainen
– Uuden ravintolan listalle otimme kaikki klassikkoannokset. Ruoat tehdään samalla tavalla kuin Kauppatorilla. Hampurilaisissa on sama leipä ja muut raaka-aineet. Ihmiset pitävät siitä, että se maistuu grilliruoalta. Emme yritä tehdä premium-burgereita. Makkaraperunoita saa harvasta paikasta, Ylitalo sanoo.
Aivan kaikkia Kauppatorin annoksia ei listalta kuitenkaan löydy. Etenkin ulkomaalaisille turisteille tarkoitetut riistaburgerit on jätetty ainakin toistaiseksi pois valikoimasta.
Superporilaisessa on kaksi siivua sipulitee-makkaraa. Makkaraperunoissa käytetään kolmea erilaista Wotkinsin makkaraa. Aapo Siippainen
Mitä Kauppatorin grillikioskille tapahtui?
– Aikaa kioskirakennuksen myymiseen ei jäänyt, vaan se vietiin purettavaksi. Kyyneleet siinä vierivät, kun kioskia nostettiin auton lavalle, Ylitalo kertoo.
– Torille jäi paikka, joka on nyt tyhjä pläntti. Se paikka työllisti monta ihmistä, sanoo Kauppatorilla ja nyt Grillzillassa työskentelevä Phong An.
An sanoo, että hänellä on kova ikävä Kauppatoria ja asiakkaita.
– Monet myyjät ovat käyneet moikkaamassa meitä täällä Herttoniemessä.
Ylitalo sanoo, että kaupunki tarjosi grillikioskille parikin vaihtoehtoa uudeksi myyntipaikaksi.
– Ne eivät olisi olleet liiketaloudellisesti kannattavia. Harkitsimme myös liiketilaa torin läheisyydestä, mutta siellä ei ollut ruoanvalmistukseen sopivaa ilmastointia.
Grillzilla aukesi kreikkalaisen ravintolan paikalle. Aapo Siippainen
Grillzilla-nimi viittaa japanilaiseen godzilla-hirviöliskoon. Ravintolan seinille on maalattu useita humoristisia maalauksia, joissa nähdään muun muassa tulta syöksevä hirmulisko grillaamassa ruokaa kuoriutuville poikasille.