Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Havis Amandalta häädetyn jäätelökioskin tilalle tuli yllättäen 24/7-jäätelöauto – kaupunki selittää mistä on kyse: "Etteivät ihmiset jää ilman jäätelöä"

Kauppatorin grillin tapaan keskustasta hävisi muun muassa Havis Amandan luona oleva jäätelökioski, koska kaupunki ei jatkanut sen ja Kauppatorin jäätelökioskin vuokrasopimusta tälle vuodelle.

Miksi Havis Amandan luona olevalla Kukkatorilla on kuitenkin ympäri vuorokauden jäätelöauto, vaikka kaupunki ei ole kilpailuttanut paikkaa?

– Ratkaisu on tilapäinen. Alueiden käyttö ja valvonta -yksikkö ei saanut järjestettyä kilpailutusta tälle kesälle. Tukkutorilta kysyttiin, olisiko meillä mahdollista löytää yrittäjää, etteivät ihmiset jää ilman jäätelöä. Jäätelöä myy Vanhassa kauppahallissa toimiva yrittäjä. Myös Hietalahdessa on toimittu vastaavalla tavalla, vastaa Tukkutorin vs. yksikön päällikkö Merja Sorakari.

Kaupunki suosii ketterä kioski -toimintaa, jossa kioskiautoilla ei ole pysyvää myyntipaikkaa. Miksi tämä auto on paikalla ympäri vuorokauden?

– Siellä on jäätelöä. Nehän sulavat, jos auto irrotetaan sähköstä.

Miksi Kauppatorin grillin paikalla ei ole vastaavalla tavalla grillivaunua?

– Torilla on jo olemassa toimijat, jotka pystyvät vastaamaan suolaisen nälkään.

Voisiko Kauppatorilla olla jäätelökioski?

– Totta kai, mutta tilapäiselle jäätelöautolle sieltä ei oikein tilaa löytynyt. Kauppahallin yrittäjä kokeili viime kesänä, mutta ainakin silloisen työmaan ja sähköpisteen yhteensovittaminen oli haasteellista.

Kukkatorilla on tällä hetkellä myös kukkakauppias ja yksi kahvila, jossa myydään muun muassa jäätelöä.