Havis Amandalta häädetyn jäätelökioskin tilalle tuli yllättäen 24/7-jäätelöauto – kaupunki selittää mistä on kyse: "Etteivät ihmiset jää ilman jäätelöä"

Kauppatorin grillin tapaan keskustasta hävisi muun muassa Havis Amandan luona oleva jäätelökioski, koska kaupunki ei jatkanut sen ja Kauppatorin jäätelökioskin vuokrasopimusta tälle vuodelle.

Miksi Havis Amandan luona olevalla Kukkatorilla on kuitenkin ympäri vuorokauden jäätelöauto, vaikka kaupunki ei ole kilpailuttanut paikkaa?

– Ratkaisu on tilapäinen. Alueiden käyttö ja valvonta -yksikkö ei saanut järjestettyä kilpailutusta tälle kesälle. Tukkutorilta kysyttiin, olisiko meillä mahdollista löytää yrittäjää, etteivät ihmiset jää ilman jäätelöä. Jäätelöä myy Vanhassa kauppahallissa toimiva yrittäjä. Myös Hietalahdessa on toimittu vastaavalla tavalla, vastaa Tukkutorin vs. yksikön päällikkö Merja Sorakari.

Kaupunki suosii ketterä kioski -toimintaa, jossa kioskiautoilla ei ole pysyvää myyntipaikkaa. Miksi tämä auto on paikalla ympäri vuorokauden?

– Siellä on jäätelöä. Nehän sulavat, jos auto irrotetaan sähköstä.

Miksi Kauppatorin grillin paikalla ei ole vastaavalla tavalla grillivaunua?

– Torilla on jo olemassa toimijat, jotka pystyvät vastaamaan suolaisen nälkään.

Voisiko Kauppatorilla olla jäätelökioski?

– Totta kai, mutta tilapäiselle jäätelöautolle sieltä ei oikein tilaa löytynyt. Kauppahallin yrittäjä kokeili viime kesänä, mutta ainakin silloisen työmaan ja sähköpisteen yhteensovittaminen oli haasteellista.

Kukkatorilla on tällä hetkellä myös kukkakauppias ja yksi kahvila, jossa myydään muun muassa jäätelöä.

Kauppatorin grillin Sami perusti uuden ravintolan yllättävään paikkaan – "Emme yritä tehdä premium-burgereita"

Helsinki aikoo häätää Kauppatorin ainoan nakkikioskin – Tyrmistynyt yrittäjä: "On sanottu, että grilli pilaa merimaiseman"

Tapio Sademies katsoi Kauppatoria ikkunastaan 40 vuoden ajan ja kertoo nyt mikä meni pieleen – jyrähtää grillikioskin häätämisestä ja "merimaiseman pilaamisesta"

Kaupunki häätää 5 grilliä Helsingin keskustasta: Tonin kioski on este kovaa ajaville pyöräilijöille – "Päätös tuli ihan pommina"

Grillistä nousi kohu Helsingissä: Vihreiden valtuutettu siirtäisi keskustan parkkiruutuja ruokarekkojen käyttöön – "Paikka on erinomainen"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut