15 miehen naamioitunut joukko ryösti ja pahoinpiteli 16- ja 17-vuotiaat Pikku Huopalahdessa – pesäpallomailat ostettiin ensin Jumbosta

Kuvituskuva. Moises Garibay
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsingin käräjäoikeus alkoi tänään käsitellä huomiota herättänyttä tapausta, jossa peräti 15 aikuisen joukko matkusti maaliskuussa autoilla Pikku Huopalahteen, jossa ryöstivät ja pahoinpitelivät 16- ja 17-vuotiaat nuorukaiset.

Syyttäjä vaatiin 15 miehelle rangaistusta törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä sekä yhdelle miehistä myös rangaistusta huumausaineen käyttörikoksesta sekä väärän henkilötiedon antamisesta. Kaksi tekijöistä oli jo entuudestaan ehdonalaisessa.

Ainakin osa vastaajista oli ennen rikosta kokoontunut Jumbon kauppakeskuksessa Vantaalla ja ostaneet pesäpallomailoja ja kertakäyttökäsineitä.

Pikku Huopalahdessa miehet olivat kasvomaskeihin ja kumihanskoihin pukeutuneina pahoinpidelleet vasta 16-vuotiaan uhrinsa pesäpallomailoin sekä anastaneet tältä omaisuutta.

Toinen uhri oli juostu kiinni Paciuksenkaarella ja kaadettu maahan. 17-vuotiasta oli potkittu päähän ja vartaloon sekä puukotettu jalkaan.

Syyttäjä pitää molempiin poikiin kohdistettuja tekoja törkeinä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut