Uusi äänestyspaikka yllätti Helsingissä – jopa puolet otti samalla koronarokotteen: "Kaksi kärpästä yhdellä iskulla"

Jerry Piipponen, 32, kävi samalla reissulla äänestämässä ja ottamassa koronarokotuksen Messukeskuksessa. Rokotus ja äänestys sijaitsivat Messukeskuksen päinvastaisilla puolilla. Piipponen kehui, kuinka hyvät opasteet alueella oli. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

– Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sanoi koronarokotuksen ja äänestämisen Messukeskuksessa tiistaina yhdistänyt Reeta Kaivola, 38.

Sompasaaressa asuva Kaivola ei etukäteen tiennyt, että Messukeskuksessa pystyi myös antamaan äänen kuntavaaleissa. Asian selvittyä hän tarttui oitis näppärään mahdollisuuteen.

– Tein päätöksen siinä samalla kun istuin rokotuksen jälkeen seuraamassa mahdollisia oireita 15 minuutin ajan. Rokotuspaikalla oli hyvät ohjeet, kuinka Messukeskuksen kiertämällä pääsi äänestämään.

Kaivolan tapa ei ollut Messukeskuksessa harvinaisuus.

 – Moni on kertonut tulleensa äänestämään suoraan rokotuksesta ja kehunut järjestelyjä.Heitä oli yksi kolmasosa tai parhaimmillaan jopa puolet, vastaava vaalivirkailija Linda Ivanoff kertoi Helsingin Uutisille ennakkoäänestyksen viimeisenä päivänä.

Messukeskus oli uusi ennakkoäänestyspaikka. Se korvasi muun muassa Pasilan kirjaston, joka olisi ollut pandemiatilanteessa liian ahdas.

Ivanoff arvioi, että Messukeskus on ollut yksi Helsingin hiljaisimpia ennakkoäänestypaikkoja, koska moni ei ehkä tiennyt siitä.

Keskiviikkona päättyneen ennakkoäänestyksen suosio nousi Helsingissä reilusti edellisistä kuntavaaleista.

Helsinkiläisistä ennakkoon äänesti noin 203 850 eli 37,6 prosenttia. Vuonna 2017 luku oli Helsingissä 23,7 prosenttia.

Koko maan ennakkoäänestyksen aktiivisuus nousi neljän vuoden takaisesta 26,6 prosentin lukemasta 33:een prosenttiin.

Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut