Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kannemäen ja keskustan terveysasemille valittiin palveluiden tuottajat – "Mahdollisuus ottaa oppia yksityisten toiminnasta"

Kannelmäessä terveysasemapalvelut tuottaa syksystä alkaen Terveystalo. Jätkäsaaren ja Ruoholahden asukkaille palvelut tuottaa Mehiläinen. Kaupunki kilpailutti terveysasemapalvelut keväällä 2021.

Tarjouksia tuli molemmille alueille kolmelta yritykseltä. Kyse on määräaikaisesta kokeilusta. Uudet terveysasemat sijoittuvat Kannelmäkeen ja Ruoholahteen ja niiden osoitteet kerrotaan myöhemmin.

Ruoholahteen ja Jätkäsaareen haetaan kilpailutuksella omaa terveysasemaa – tästä kaikesta uusi palveluntuottaja vastaisi

Hankittavat palvelut sisältävät lääkäreiden ja hoitajien kiireettömät ja kiireelliset vastaanotot, fysioterapian suoravastaanotot ja mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan palvelut sekä näihin liittyvät tukipalvelut.

– Uudistus on yksi keino parantaa kiireettömän hoidon saatavuutta ja lisätä terveysasemapalveluja helsinkiläisille. Lisäpalvelu tulee myös tarpeeseen, kun kurotaan umpeen koronaepidemian aiheuttamaa hoitovelkaa, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo tiedotteessa.

– Tämä on meille mahdollisuus ottaa oppia yksityisten palvelutuottajien toiminnasta ja rakentaa hyvää kumppanuutta heidän kanssaan sekä samalla uudistaa määrätietoisesti omia palvelujamme, jatkaa Turpeinen.

Terveysaseman ulkoistusta vastustetaan tiukasti Kannelmäessä – palveluiden tuleva paikka vielä kysymysmerkki

Kannelmäen terveysasema valikoitui kokeiluun, koska siellä jonot ovat muodostuneet pitkiksi ja terveysaseman nykyinen rakennus on huonokuntoinen. Keskustan alue on mukana, koska väestön kasvusta johtuen myös terveyspalvelujen kysyntä on alueella kasvanut.

Helsinki sulkee lähivuosina 10 pientä terveysasemaa – Palvelut siirtyvät terveys- ja hyvinvointikeskuksiin

Koronarokotteen Malmilla saanut Anna-Liisa, 86: "Oikein hyvä juttu" – Näin arvioi lääkäri rokotesuojan kestosta

Henkilökuntapula hidastaa uusien näytteenottopaikkojen avaamista Helsingissä – Näin moni saa tällä hetkellä koronatestistä positiivisen tuloksen