Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisit paikalla lastennäytelmässä Kivinokassa – näin sujui ensi-ilta: "Kohussa nähdäkseni oli kyse siitä, että tietyt henkilöt halusivat julkisuutta"

Kivinokan kesäteatterin lastennäytelmä käynnistyi keskiviikon ensi-illassa tavallisuudesta poikkeavalla tavalla: paikalle oli kutsuttu poliisit.

Virkavallan läsnäolo liittyi muutama viikko sitten sosiaalisessa mediassa leimahtaneeseen keskusteluun koronarokotteista.

Kivinokan kesäteatterin tämän kesän uutuusnäytelmä Upponalle piti sisällään kohtauksen, jossa nalle saa rokotteen.

Kiihkeimmät koronarokotevastaiset pitivät Facebook-ryhmässään kohtausta esimerkkinä siitä, miten lapsille koetetaan syöttää lääkeyhtiöiden propagandaa.

Jotkut aikoivat tulla paikalle näytöksiin jopa pesäpallomailojen kanssa.

Teatterinjohtaja Kari Kinnaslampi kertoo, että keskiviikon ensi-ilta sujui kaikesta huolimatta hyvin.

– Yleisöä oli paikalla runsaasti, eikä minkäänlaisia häiriöitä ollut. Paikalla oli kaksi polkupyöräpoliisia, joista etenkin lapset olivat kiinnostuneita, Kinnaslampi luonnehtii.

– Poliisit jakoivat samalla tietoa toiminnastaan, joten silläkin tavalla tämä palveli lapsiperheitä.

Kinnaslampi pitää kohua taakse jääneenä asiana.

– Tämä leimahti somessa muutama viikko sitten, mutta Kivinokan kesäteatterissa se on jo käsitelty ja se on samalla myös historiaa.

– Mitään perusteita kohulle ei ollut, vaan kyse oli nähdäkseni siitä, että tietyt henkilöt halusivat päästä esille julkisuuteen. Kuntavaalit ovat lähellä, Kinnaslampi hymähtää.

Kohu liittyi alkuperäisessä käsikirjoituksessa olleeseen kohtaukseen, missä Uppo-Nalle saa rokotteen, koska hän pelkää peipposia.

Tämän kohtauksen kesäteatterin väki päätti uhkausten takia poistaa, eikä sitä tänä kesänä nähdä näytöksissä.

Uppo-Nallesta kertovaa näytelmää esitetään Kivinokassa vielä toistakymmentä kertaa. Viimeinen esitys on vuorossa 18. heinäkuuta.

Uppo-Nalle on kirjailija Elina Karjalaisen (1927–2006) luomus, joka aloitti seikkailunsa lastenkirjoissa jo vuonna 1977. Lelunallen touhuista on sen jälkeen julkaistu yli 20-osainen kirjasarja.

Uppo-Nalle on päätynyt myös postimerkkiin vuonna 1997.