Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tähän kohtaan Pasilan toista tornialuetta suunnitellaan – "Kerroksia arviolta 20–40"

Keski-Pasilan keskitornialueen suunnittelukilpailu alkaa elokuussa. Alue sijaitsee kauppakeskus Triplan edustalla Pasilansillan eteläpuolella Veturitien ja pääradan välissä.

Se on jatkoa Pasilan Tornialueelle, jossa on parhaillaan käynnissä kaavavaiheessa oleva YIT:n Trigoni-hanke. Jopa 200 metriin kohoavien tornien rakentaminen pyritään aloittamaan kaupungin mukaan lähivuosien aikana.

Keskitornialueelle suunnitellaan toimisto- ja liiketiloja. Kerrosneliömetrien määrä on 25000– 50000. Vuonna 2019 Tornialueen eli Trigonin kerrosalaksi ilmoitettiin 150 000–200 000, joten kyse on nyt pienemmästä kokonaisuudesta.

– Keskitornialueella rakennuksen tai rakennusten kerrosmäärän voidaan arvioida vaihtelevan noin 20-40 kerroksen vaiheilla. Eli karkeasti arvioiden ei Trigonin korkeuksiin mutta oletettavasti vähintään Triplan keskiosan tasolle. Mutta suunnittelun kautta tämäkin tarkentuu, Pasilan alueesta vastaava projektijohtaja Päivi Ahlroos kertoo Helsingin Uutisille.

Kilpailun tavoitteena on löytää "kaupunkikuvallisesti, toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen, toteuttamiskelpoinen ratkaisu" sekä sille toteuttaja ja uusi omistaja, tiedotteessa kerrotaan.

Voittaneen suunnitelman pohjalta valmistellaan keskitornialueelle asemakaava yhdessä ostajan, Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin kanssa.