Sähköpotkulaudoilla häiriköineiden motiivi selvisi – Poliisi: Tästä syystä Töölönlahden läpsäyttelijät eivät saa rangaistusta

Sosiaalisessa mediassa ja mediassa herättivät toukokuun alussa keskustelua häiriköimistapaukset, joissa sähköpotkulaudalla liikkuva poikakaksikko löi ihmisiä ainakin Töölönlahden lähettyvillä. Poliisi sai runsaasti rikosilmoituksia aiheesta.

Esitutkinnassa tekijöiksi on nyt selvinnyt kolme alle 15-vuotiasta poikaa. Alle 15-vuotias ei ole lain mukaan rikosoikeudellisessa rangaistusvastuussa teostaan. Tämän vuoksi tutkinnassa on ollut kyse esitutkintalain mukaisesta rikollisen teon tutkinnasta.

Tässä tapauksessa poliisi on kuullut asiaan kaikkia kolmea poikaa poliisilaitoksella. Huoltajat ja lastensuojelu ovat tietoisia tapahtuneesta. Poliisi päättää esitutkinnan.

Asianomistajina oli 14 aikuista henkilöä.

– Esitutkinnassa tekojen motiiviksi selvisi se, että pojat halusivat härnätä ihmisiä ja saada heidät suuttumaan. Motiivi ei siis ollut seksuaalinen. He olivat kuulusteluissa hyvin pahoillaan teoistaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen poliisin tiedotteessa.

Vastaavissa tapauksissa poliisi ohjeistaa edelleen soittamaan mahdollisimman pian hätänumeroon, ottamaan epäiltyjen tuntomerkit ylös ja tekemään rikosilmoituksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut