Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin syntyi voimistelun suurseura – taustalla pula liikuntatiloista: "Haluamme edelleen kasvaa"

Telinevoimistelu: Yhdistyneiden seurojen tavoitteena saada lisätilaa harrastajille.

Alppilan Salamat, Suomen Taitooimisteluklubi ja Voimisteluseura Kieppi yhdistyivät kesäkuun alussa ja liittyvät HIFK:hon. Perinteikkäiden ja menestyneiden voimisteluseurojen lajit ovat naisten ja miesten telinevoimistelu sekä TeamGym.

Uusi seurayhteisö liikuttaa peräti yli 2 000 harrastajaa. Heistä 1 700 on lapsia ja nuoria, jotka eivät tähtää voimistelukilpailuihin, vaan liikkuvat harrastusmielessä tai päälajinsa oheisharjoitteluna. Ennen yhdistymisen julkistamista taustalla ennätti tapahtua paljon.

– Helsingissä on puute liikuntatiloista. Yhdistyminen ei tarkoita, että pienentäisimme ryhmiä, päinvastoin haluamme edelleen kasvaa. Varsinkin harrastepuolella toivomme kasvua, tuore puheenjohtaja ja Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi toteaa.

HIFK valikoitui lopulta nimeksi ja yhteiseksi seurayhteisöksi. Jäsenseurat olivat käyneet jo pidemmän aikaa neuvotteluja Helsinki Garden hankkeen tiimoilta. Nordenskiöldinkadun jäähalliin on suunniteltu isoa sisäpelitilaa, jossa voi harrastaa myös telinevoimistelua.

– Tällä hetkellä kaikki tilat ovat täysimääräisesti käytössä. Fuusion yksi suurimmista pontimista on, että saamme lisätilaa harrastajille ja modernit olosuhteet.

Kaupilta kysyttiin kiinnostusta johtamaan vaativaa järjestelyä.

– Kun olen tällainen järjestöaktiivi, ja toiminut aiemmin Kiepin puheenjohtajana, näin tässä paljon mahdollisuuksia.

Töölön kisahallissa voimistelijoiden leirille osallistuneen Alina Sepäntalon, 12, mielestä uusi seurayhteisö tuntuu hyvältä.

– Tuntuu mukavalta. Olemme nyt paljon suurempi, Sepäntalo sanoo hymyillen.

Kiepissä ennen valmentanut Elisa Galeri on innoissaan yhdistymisestä.

– Yhdistymisen tuloksena meillä on jatkossa enemmän tyttöjä, valmentajia ja resursseja.

17 vuotta Suomessa valmentanut Galeri odottaa uudelta työympäristöltä paljon.

Valmentajien tietojen vaihtoa ja hyvää vuorovaikutusta, sitä kautta syntyy myös menestystä, Galeri vakuuttaa.

Puheenjohtaja haluaa jo nyt katsoa tulevaan.

– Suomessa on viimeksi järjestetty telinevoimistelun EM-kisat 1985. Tulevaisuuden unelmana on saada järjestettyä arvokisat Helsingissä. Uskon, että se kehittäisi lajiyhteisöä, Kauppi unelmoi.

Telinevoimistelu on maailmalla erittäin suosittu laji. Varsinkin naiset ovat seurattuja ja suosittuja urheilutähtiä. Kevään EM-kisoissa kaksi suomalaista naista pääsi neliottelun finaaliin, joten mahdollisuuksia on.

– Meillä on parisen kymmentä ammattivalmentajaa töissä kokopäivätoimisesti. Tässä joukossa on valtavasti kokemusta niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Näiden lisäksi on noin sata tuntiohjaajaa. Kun saamme vielä olosuhdeasioita järjestettyä paremmin, uskon kansainväliseen menestykseen myös naisissa.

Kaikissa seurafuusioissa haasteena on tunnustaa toisen seuran värejä. Siksi ulkopuolinen taho soveltui erinomaisesti yhdistämään kolme seuraa.

– Meidän sateenvarjon alle siirtyminen varmasti helpotti seuroja aloittamaan koko prosessin, HIFK:n puheenjohtaja René Österman linjaa.

– Juridisesti kaikki lajit ovat meillä omia itsenäisiä yksiköitä. Lajijaoston on sitouduttava meidän arvoihimme. Samoin yhteisön organisaation ja talouden on oltava kunnossa. Telinevoimistelijoissa on hyvää jengiä tekemässä hienoa seuratoimintaa, Österman sanoo.