Välkkyvä mainostaulu paistanut lähistön asukkaiden ikkunasta sisään – kaupunki määräsi kauppakeskuksen sulkemaan valotaulun iltaisin

Kauppakeskus Hertsin on lopetettava Itäväylän puoleisen julkisivun mainoslaitteen käyttö pimeän aikaan uhkasakon uhalla. Käyttö voi jatkua, kun kiinteistön omistaja on esittänyt yksityiskohtaisen suunnitelman, miten mainoslaitteen aiheuttama haitta poistetaan.

Asiasta päätti kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto torstaina, joka päätti myös, että kiinteistön omistajan suunnitelman toteutumista tullaan seuraamaan tehostetusti syksyn 2021 aikana.

Lähistön asukkaat ovat valittaneet siitä, että välkkyvä mainostaulu paistaa heidän asuntojensa ikkunoista sisään kello 7–22. Helsingin Uutiset kertoi asiasta viime syyskuussa.

Rakennusvalvonta on katsonut, että asiassa on tullut selvitetyksi se, että mainostaulu aiheuttaa ympäristölleen tarpeetonta häikäisyä ja häiriötä. Mainokselle toimenpideluvan hakenut hakija ei ole ryhtynyt riittäviin toimenpiteisiin häiriön ja haitan poistamiseksi.

Kauppakeskus on todennut, että mainoksen päälläoloaikaa on lyhennetty ja kirkkaustasoa himmennetty.

Kauppakeskuksen valotaulu paistoi suoraan sisään asuntoon, mainos sammutetaan nyt aiemmin illalla – "Kaupungin pitäisi ennemmin vähentää kuin lisätä ärsykkeitä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut