Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Helsingin kuuluisa retrohotelli laajentaa – luvassa toistasataa uutta huonetta

Matkailu: Hotelli Rantapuisto pesee lähivuosina kasvonsa. Toimintaa aiotaan laajentaa ja huoneita lisätä runsaasti. Konferenssivieraisiin panostetaan.

Perinteinen hotelli Rantapuisto aikoo käydä taisteluun, jotta etenkin konferenssivieraat löytäisivät tiensä jälleen Vuosaareen.

– Tarkoituksena on se, että koko Rantapuiston profiilia vahvistetaan jatkossa vahvasti. Hotellissa on nyt noin 10 000 neliötä ja sitä suunnitellaan laajennettavaksi lähivuosina ainakin puolitoistakertaisesti, kertoo Primehotels Oy:n toimitusjohtaja Tomi Peitsalo.

– Hotelliin on kaavailtu muun muassa lisäsiipeä, mutta myös uudet rakennukset ovat mahdollisia. Kaavoitusprosessi on kuitenkin vielä kesken, Peitsalo kertoo.

Rantapuistossa on tällä hetkellä 74 huonetta, mutta suunnitellun laajennuksen myötä myös huonemäärä kasvaa merkittävästi ja saattaa jopa enemmän kuin kaksinkertaistua.

Laajennuksen tarkka ajankohta on vielä avoinna.

Mikäli hotelliketjun suunnitelmat onnistuvat, rakennustyöt voitaisiin aloittaa jo esimerkiksi ensi vuonna.

– Sopivaa tonttia meillä on laajennusta varten riittävästi. Mutta vaikka rakennuksia tulee alueelle lisää, muutos ei näy meren suunnalta millään tavoin, koska ranta-alue on rauhoitettu, Peitsalo mainitsee.

Vuosaaren aavehotelli rapistui järkyttävään kuntoon: tällaista toimintaa sinne nyt suunnitellaan – Arkkitehdin mukaan purkaminen on kehnollekin rakennukselle viimeisin vaihtoehto

Hotellin laajennukseen kuuluu myös kokoustilojen lisääminen.

– Rantapuistossa on nyt noin 300 hengen kokoinen auditorio, mutta lisää tarvitaan. Suunnitelmissa on lisätä hotelliin suuri tapahtumatila, joka sopii esimerkiksi erilaisten konferenssien järjestämiseen, Peitsalo kertoo.

Hänen mukaansa hanke on usean vuoden mittainen projekti, jolla vähitellen saadaan Rantapuisto jälleen etenkin kokousvieraiden kiinnostuksen kohteeksi.

Koronakausi on vähentänyt niin Rantapuiston kuin muidenkin helsinkiläisten hotellien majoittujamäärää merkittävästi.

– Etenkin ulkomaiset asiakkaat ovat huvenneet melkein olemattomiin. Nyt kuitenkin näyttää paljon valoisammalta, sillä esimerkiksi ensi syksylle on tehty paljon hotellivarauksia, kertoo Rantapuiston markkinointi- ja viestintäpäällikkö Elina Kontiola.

Rantapuistolla on pitkä ja monivaiheinen historia. Vuonna 1963 se valmistui Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi.

Arkkitehteinä toimi pariskunta Ragnar Ypyä ja Martta Martikainen-Ypyä, jotka saivat vaikutteita työhönsä Alvar Aallolta.