Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyörivä linnunpesäkeinu, hämähäkkitrampoliini, pulppuava vesilähde... – Näihin Helsingin leikkipaikkoihin kannattaa tulla kauempaakin

Arttu Rajaharju, 7, etenee köysisokkelorataa Vennynpuistossa Kuninkaantammessa.

Arttu ja äiti Hanna Huhtanen ovat tulleet leikkipaikalle ensimmäistä kertaa. Uutuuttaan hohtava ja monipuolinen puisto houkutteli kaksikon Espoosta saakka.

Kiipeilyn jälkeen Arttu laittaa päänsä pyörälle joka suuntaan heiluvassa linnunpesäkeinussa.

Arttu arvostaa puistoissa kiipeilymahdollisuuksia, äiti sitä, että puistossa voi syödä eväät ja paikalle pääsee julkisilla.

Vennynpuistossa eväiden syöntiä varten on kunnon pöydät ja penkit sekä grilli. Wc-tiloja ei kuitenkaan ole.

– Tämä on hyvä ja monipuolinen puisto, sopii kaikenikäisille, toteaa Kuninkaantammessa asuva Laura Karvonen, joka oli puistossa tyttärensä Olivian kanssa.

Leikkipuistojen kesäruokailu alkoi – vegaaniruokaa kerran viikossa

Vennynpuisto on oivallinen pyöräretkikohde lähialueen lapsille.

Olivian suosikkeja ovat puiston kolme erilaista liukumäkeä. Myös hiekkalaatikon keskellä pulppuava vesilähde vetää läträämään helteisenä päivänä. Tavallisia keinuja puistossa ei ole.

Karvonen on pannut merkille, että etenkin viikonloppuisin Kuninkaantammenkierron parkkipaikat täyttyvät leikkipaikalle tulevien autoista.

Vennynpuisto on myös oivallinen pyöräretkikohde lähialueen lapsille. Paikalle pääsee Keskuspuiston reittejä pitkin. Paloheinän majalta matkaa kertyy reilu kaksi kilometriä. Julkisilla paikalle pääsee busseilla 560 sekä 43.

Aurinkoisena päivänä uuden puiston ainoat varjopaikat ovat smurffitaloja muistuttavissa leikkimökeissä.

Kuusi tyttöä vietti 48 tuntia trampoliinilla – Huolto pelasi: Iiriksen ukki toi makaronilaatikkoa, Annin äiti latasi kännyköitä

Helsingissä on noin 70 leikkipuistoa ja yli 200 kaupungin ylläpitämää leikkipaikkaa.

Leikkipuistot ovat paikkoja, joissa järjestetään ohjattua toimintaa. Puistojen yhteydessä on sisätilat, joiden wc-tilat ovat kävijöiden käytössä.

Tänä kesänä noin puolet leikkipuistoista on avoinna ja niissä tarjotaan maksuton puistolounas joka arkipäivä kello 12.

Lounasta tarjoillaan alle 16-vuotiaille 10. elokuuta asti.

Avoinna olevissa leikkipuistoissa järjestetään myös maksutonta leiritoimintaa 1.–3. luokkalaisille lapsille. Leireille voi ilmoittautua edelleen.

Lapsiperheitä uhkaa kuiva kesä: Leikkipuistojen kahluualtaat, Plotti ja Vantaanjoen rannat pois pelistä – "Harmittaa"

Haagassa sijaitsevaan leikkipuisto Idaan (Ida Ahlbergin tie 8) kannattaa tulla kauempaakin. Viime vuonna uusitun puiston erikoisuuksia ovat muun muassa hämähäkkitrampoliini ja pyramidikaruselli.

Idan leikkipuistossa tarjoillaan puistoruoka kesän ajan. Myös wc-tilat ovat puistossa kävijöiden käytössä. Paikalle pääsee esimerkiksi busseilla 40, 41, 43, 51 ja 56.

Leikkipuisto Idassa käynnin voi yhdistää retkeen Haagan Alppiruusu-puistossa (Laajasuontie 37), joka on juuri puhkeamassa komeimpaan loistoonsa.

Uimaranta- ja leikkipuistoretken voi yhdistää Herttoniemessä sijaitsevassa Tuorinniemen leikkipuistossa (Neitojenpolku 8).

Monipuolinen ja muutama vuosi sitten uusittu leikkipuisto on lapsille soveltuvan uimarannan vieressä. Rannan ja puiston välissä kulkee ainoastaan kevyenliikenteen väylä. Puistosta löytyy muun muassa trampoliineja. Puistossa tarjotaan tänä kesänä lounas.

Leikkipuistoon pääsee esimerkiksi metrolla tai busseilla 81, 84, 85, 86 ja 88.

Kivikossa sijaitseva leikkipuisto Kipinäpuistoa (Kivikonkaari 31) rajaavat kalliot. Perinteisten leikkivälineiden lisäksi puistosta löytyy pienimille kävijöille ihmeellinen kuusilabyrintti. Puiston erikoisuus ovat kukkasuihkut, joissa voi käydä viilentymässä kesähelteellä.

Puistossa tarjoillaan myös lounasta. Isompia lapsia voi kiinnostaa läheisen Kivikon liikuntapuiston aktiviteetit kuten bmx- ja frisbee-golf-radat.

Paikalle pääsee esimerkiksi bussilla numero 57 tai Kontulan metroaseman kautta.

Lue vielä:

Kauppakeskus Redin kattopuistosta tuli lapsiperheiden suosikkikohde – näin löydät helposti perille

Leikkipuisto sai uuden modernin ilmeen – pulikoimaan kahluualtaisiin ei kuitenkaan enää koskaan pääse

"Samat mummot keräävät marjat niin nopeasti ettei lapsille jää mitään" – helsinkiläispuisto kohtasi erikoisen ongelman