Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunki: Malmin kentällä "luvatonta lentotoimintaa"

Malmin lentokentän alueella on tehty havaintoja lentotoiminnasta, joka on tapahtunut ilman maanomistajan eli Helsingin kaupungin lupaa tai ennakkotietoa.

Helsingin kaupunki tiedottaa, että tämän vuoksi Malmin entisen lentokentä virkistyskäyttö viivästyy. Kaupunki kertoo selvittävänsä turvallisuusriskejä.

Virkistyskäytön oli tarkoitus alkaa kesän alussa.

Malmille on tulossa kaksi uutta reittiyhteyttä aiemmin suljetun lentokenttäalueen poikki. Ensimmäinen reitti sijoittuu alueen keskivaiheille ja yhdistää jatkossa Tattarisuontien ja Vasaratien. Toinen reiteistä sijoittuu eteläosaan ja yhdistää ulkoilureitin Sunnuntaipalstojen kohdalta poikittaisen kiitotien päähän. Reitit ovat kivituhkapintaisia ja tarkoitettu jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Reiteille tulee valaistus.

Toisen reittiyhteyden läheisyyteen on suunnitelmissa rakentaa ulkokuntoilualue ja pieni leikkipaikka, joiden toteutustavoite on myöhemmin tämän ja ensi vuoden aikana.

Kaupunki on myös rakentanut pelastuslaitokselle ajoportit hälytysajoa varten. Hälytysajoreitit kentän poikki avataan kesäkuun aikana. Uudet hälytysajoreitit lyhentävät vasteaikoja ja parantavat henkilöturvallisuutta Pohjois-Helsingissä. Stadin ammattiopiston logistiikka-alan koulutuksen työ- ja ajoharjoittelutiloja suunnitellaan alueen eteläosaan.

Otsikkoa muokattu kello 20.27: Muutettu vastaamaan Helsingin kaupungin tiedotteen muotoilua lentotoiminnasta, jota on havaittu Malmin kentällä.