Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kumpi voitti, kesämökki vai äänestyskoppi? – helsinkiläiselle Harrille, 55, valinta oli täysin selvä: "Se on perinne"

Aurinko paistoi Helsingissä alkuillasta täydeltä terältä ja mittarissa oli yli 20 astetta. H yvän mökkeilysään on ennakolta arvioitu laskevan äänestysinnokkuutta.

Alppilassa viiden jälkeen illalla äänestänyt Harri Aalto, 55, on tottunut äänestämään aina vaalipäivänä, eikä perinnettä rikottu tänäkään vuonna, vaikka kuntavaalit siirtyivät keskelle kauneinta kesäkuuta.

– Jätän äänestämisen aina vaalipäivään. Se on perinne. Tulimme äänestämään suoraan mökiltä. Oltaisiin tultu toki kaupunkiin muutenkin, koska arki jatkuu huomenna.

– Äänestystulos voi mennä Helsingissä tiukille. Ainakin pormestarikisan osalta, Aalto sanoo.

Perheen 19-vuotias tytär Sara Aalto äänesti elämänsä ensimmäisen kerran.

– Olen seurannut kuntapolitiikkaa tosi vähän. Tein paljon erilaisia vaalikoneita, jotta saisin hyvän kokonaiskäsityksen, Aalto sanoo.

Espoosta Helsinkiin 30 vuoden tauon jälkeen muuttanut Marita Kerola, 67, sanoo että sopivan ehdokkaan löytyminen oli tällä kertaa poikkeuksellisen vaikeaa.

– Se oli kuin vieraisiin ihmisiin tutustumista, vaikka Helsingissä on julkkiksia ehdokkaina, Alppilassa äänestänyt Kerola kertoi.

Jouni Alakoski, 68, kertoo, että nuorempana ehdokas löytyi ilman pitkää pohdintaa ja harkintaa. Hän uskoo, että Helsingin vaalituloksesta käydään tiukkaa kamppailua ja valtasuhteissa nähdään muutos.

– Kokoomus pysynee suurimpana puolueena. Suurimman kasvun tekee perussuomalaiset. Anni Sinnemäen julkisuuteen nostettu juttu ( virkarikosepäily) saattaa vielä väkisin jonkin verran ääniä vihreiltä.