Kumpi voitti, kesämökki vai äänestyskoppi? – helsinkiläiselle Harrille, 55, valinta oli täysin selvä: "Se on perinne"

Harri Aallon perhe kävi äänestämässä Alppilan lukiolla vuorotellen, koska Oliver-koiran piti odottaa ulkona. Sara Aalto oli äänestämässä ensimmäistä kertaa. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Aurinko paistoi Helsingissä alkuillasta täydeltä terältä ja mittarissa oli yli 20 astetta. H yvän mökkeilysään on ennakolta arvioitu laskevan äänestysinnokkuutta.

Alppilassa viiden jälkeen illalla äänestänyt Harri Aalto, 55, on tottunut äänestämään aina vaalipäivänä, eikä perinnettä rikottu tänäkään vuonna, vaikka kuntavaalit siirtyivät keskelle kauneinta kesäkuuta.

– Jätän äänestämisen aina vaalipäivään. Se on perinne. Tulimme äänestämään suoraan mökiltä. Oltaisiin tultu toki kaupunkiin muutenkin, koska arki jatkuu huomenna.

– Äänestystulos voi mennä Helsingissä tiukille. Ainakin pormestarikisan osalta, Aalto sanoo.

Perheen 19-vuotias tytär Sara Aalto äänesti elämänsä ensimmäisen kerran.

– Olen seurannut kuntapolitiikkaa tosi vähän. Tein paljon erilaisia vaalikoneita, jotta saisin hyvän kokonaiskäsityksen, Aalto sanoo.

Alppilan lukiolla sunnuntaina äänestäneet Marita Kerola ja Jouni Alakoski odottavat tiukkaa vaalitaistelua Helsingissä. Aapo Siippainen

Espoosta Helsinkiin 30 vuoden tauon jälkeen muuttanut Marita Kerola, 67, sanoo että sopivan ehdokkaan löytyminen oli tällä kertaa poikkeuksellisen vaikeaa.

– Se oli kuin vieraisiin ihmisiin tutustumista, vaikka Helsingissä on julkkiksia ehdokkaina, Alppilassa äänestänyt Kerola kertoi.

Jouni Alakoski, 68, kertoo, että nuorempana ehdokas löytyi ilman pitkää pohdintaa ja harkintaa. Hän uskoo, että Helsingin vaalituloksesta käydään tiukkaa kamppailua ja valtasuhteissa nähdään muutos.

– Kokoomus pysynee suurimpana puolueena. Suurimman kasvun tekee perussuomalaiset. Anni Sinnemäen julkisuuteen nostettu juttu ( virkarikosepäily) saattaa vielä väkisin jonkin verran ääniä vihreiltä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut