Juhana Vartiaisesta tulossa Helsingin uusi pormestari - Näin hän hahmotteli pääkaupungin tulevaisuutta HU:n haastattelussa

Kokoomuksen pormestariehdokkaasta Juhana Vartiaisesta näyttäisi tulevan Helsingin uusi pormestari. Tällä hetkellä kokoomus johtaa vihreitä selvästi, ja on saavuttanut 30,3 prosentin kannatuksen kun vihreillä on 21,6 prosentin kannatus.

Anni Sinnemäki (vihr.) ei äsken halunnut ennakoida Ylen vaalistudiossa, voiko hän ja vihreät saavuttaa kokoomuksen kaulan.

Yleensä vaaleissa vihreät ovat nousseet vaalipäivän äänillä tuloksessa ylemmäs.

Juhana Vartiainen tähtää Helsingin pormestariksi, eikä kakkospestistä edes keskustella – hän haluaa nähdä kasvua ja kansainvälistymistä: "Kaupunki on rakennettu todella väljästi"

Helsingin Uutisten pormestariehdokkaiden haastattelusarjassaJuhana Vartiainen kertoi, että haluaisi Helsingin kasvavan vieläkin nopeammin kuin nyt on tapahtunut. Myös kansainvälistymistä Vartiainen haluaisi vauhdittaa.

– On ihan luonteva jatkumo, että kun Helsinki kasvaa, tilasta tulee niukempaa ja on tietysti selvää, että jokaista kallionnyppylää ei voida säästää. Silti kun Helsinkiin tulee lentokoneella, näkee, että kaupunki on rakennettu todella väljästi, Vartiainen sanoimaaliskuussa.

Ennakkoääniä on Helsingissä annettu 94 316 kappaletta. Laskematta on reilut 240 000 ääntä. Viime kuntavaaleissa äänestyprosentti oli 61,8 %.

Helsingin uutisten kuntavaalien tulospalveluun pääset tästä!

Elina Valtoselle huima äänipotti, Vartiainen kakkosena – Tässä ennakkoäänten 15 suurinta ääniharavaa Helsingissä

Helsingin pormestarin paikasta käydään tiukkaa kamppailua, myös somessa – Nämä asiat paljastuvat Anni Sinnemäen ja Juhana Vartiaisen twiiteistä

Viheralueille rakentaminen kuumentaa tunteita Helsingissä – näin kiistakysymykseen vastaavat valtuustoon pyrkivät: "Puistoja voidaan rakentaa lisää innovatiivisiin paikkoihin"

"Mikromanageeraus ei ole tehokasta johtamista" – Helsingin kaupungin 4 vuotta sitten käyttöön ottama malli ruodittiin perusteellisesti

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut