Tavastia-bileet vaihtuivat puutaloidylliin Kumpulassa – näin vihreiden Emma Kari viettää poikkeuksellista vaalipäivää: "Söimme hitaan aamupalan ja lojuimme pihalla"

"Onhan tämä outoa olla kotona vaali-iltana" sanoi vihreiden Emma Kari kotitalonsa portailla Kumpulassa yhdessä nuorimman lapsensa ja miehensä Tapio Laakson kanssa. Tietokoneen ruudulla oli käynnissä vihreiden etävalvojaiset. Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

– Tavallisesti olisin nyt Tavastialla vihreiden vaalivalvojaisissa, sanoo kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Emma Kari.

Hän sanoo, ettei koronarajoituksia tarkasti noudattavat vihreät järjestä lainkaan suurempia vaalivalvojaisia.

Riehakas Tavastia on vaihtunut siis idylliseen puutaloalueen rauhaan Kumpulassa.

Kotona on puoliso ja kolme lasta. Myöhemmin illalla myös kampanjapäällikkö ja muutama kannattaja saapuvat jännittämään tulosta.

– Vaalirauha on kerrankin vaalirauha. Tämä päivä on ollut ihana. Söimme hitaan aamupalan ja lojuimme pihalla. Ennätin nukkua päiväunet ensimmäisen kerran moneen kuukauteen, sanoo vihreiden zoom-kokousta kotipihallaan seuraava Kari.

– Eilen kampanjoimme vielä pitkän päivän. Zoomissa on jännittynyt tunnelma, miten kannatus kehittyy, koska ennakkoääniä annettiin aivan eri mittakaavassa kuin perinteisesti. Jännitystä riittää aivan viimeiseen asti, Kari uskoo.

Kuinka paljon puhetta on riittänyt vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäen rikosepäilystä?

– Se ei noussut eilen kertaakaan esiin kampanjoidessa. Mahdoton spekuloida sen vaikutuksesta lopputulokseen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut