Perussuomalaiset tippumassa jopa RKP:n taakse Helsingissä

Perussuomalaisten gallup-menestys valtakunnallisesti ei näytä tuovan minkäänlaista jytkyä puolueelle Helsingissä.

Toukokuussa perussuomalaiset oli myös HU:n paikallisessa gallupissa Helsingin kolmanneksi suurin puolue.

Puolueen etelähelsinkiläisellä puheenjohtajalla Jussi Halla-aholla on juuri menossa 5 000 ääntä rikki, kun äänistä on laskettu 32,8 prosenttia.

Kaupungin ääniharavissa Halla-aho on kolmannella sijalla kokoomuksen Elina Valtosen ja Juhana Vartiaisen jälkeen, mutta Helsingissä perusssuomalaiset on tällä hetkellä vasta kuudenneksi suurin puolue. Edellä ovat kokoomus, vihreät, vasemmistoliitto, SDP ja RKP.

Lue uudempi juttu:

Demarit kiilasi kolmanneksi, perussuomalaiset saamassa Helsingin valtuustoon 3 uutta paikkaa - tämä on vaalitulos kun äänistä laskettu 97,6 %

Valtuustopaikkoja perussuomalaisille olisi irtoamassa 6, eli saman verran kuin aiemminkin, ja ohi paikkojen määrässä olisi menossa RKP, joka olisi tällä tietoa saamassa jopa 2 lisäpaikkaa valtuustoon.

Halla-aho totesi Ylen haastattelussa, että mikäli äänestysprosentti jää alhaiseksi, se yleensä on vähentänyt perussuomalaisten saamia ääniä. Helsingin äänestysprosentti viime kuntavaaleissa 2017 oli reilut 61 prosenttia ja se on suunnilleen sama näissäkin vaaleissa.

Helsingillä on pakkomielle kasvaa, sanoo pormestarikisaan lähtenyt Jussi Halla-aho – "Valtaosa muuttovoitosta tulee ulkomailta ja se edistää kaikkea kielteistä"

Juhana Vartiaisesta tulossa Helsingin uusi pormestari - Näin hän hahmotteli pääkaupungin tulevaisuutta HU:n haastattelussa

Elina Valtoselle huima äänipotti, Vartiainen kakkosena – Tässä ennakkoäänten 15 suurinta ääniharavaa Helsingissä

HU:n gallup: Kokoomus nousi Helsingissä takaisin kärkeen – SDP valahti viidenneksi

Jussi Halla-aho kritisoi Helsingin hillitöntä vuokratasoa HU:ssa: "Maahanmuuttobisneksessä yhdistyvät vihreiden ja kokoomuksen intressit"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut