"Hyvä pormestari!" – Hiki lensi, kun Juhana Vartiainen viiletti erikoisella polkupyörällä kannattajiensa juhlittavaksi

Juhana Vartiainen pyyhki hikeä pyöräiltyään Kauppatorilta Kamppiin kokoomuksen puoletoimistolle. Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Hiki valui valtoimenaan kokoomuksen pormestariehdokas Juhana Vartiaisen otsalta, kun hän saapui Kampin puoluetoimistolle juhlittuna sankarina hieman ennen kello yhdeksää.

– Ajoin Kauppatorilta polkupyörällä. Olin siellä Ylen haastattelussa. Mä ajoin kovaa, kun piti olla täällä varttia vaille. Minulla on Bromptonin taittopyörä, Vartiainen kertoo Helsingin Uutisille.

Kokoomus on tällä hetkellä voittamassa vaalit Helsingissä.

– Hyvä pormestari! kannattajat huusivat kuorossa Vartiaisen tullessa paikalle.

Joko kokoomus julistautuu voittajaksi Helsingissä?

– Minä en julista yhtään mitään ennen kun on laskettu kaikki äänet. Sen verran minulla on tutkijataustaa että osaan suhtautua kriittisesti kaikkeen. Aina voidaan yllättäen laskea eri tavalla. Mutta nyt on kyllä aihetta varovaiseen optimismiin, hän vastasi Helsingin Uutisten kysymykseen.

Mitkä asiat ovat vaalimenestyksen takana.

– Ajattelen, että helsinkiläiset äänestäjät näkevät, että kokoomus osaa johtaa Helsinkiä tavalla, jossa kaikki otetaan huomioon. Helsingissä on vahva punavihreä blokki, joten on äärimmäisen tärkeä että kokoomuksella on vahva asema. Se luo hyvän tasapainon ja yhteistyön, josta on tähän mennessä päästy nauttimaan, Vartiainen vastasi medioiden kysymyksiin.

Juhana Vartiainen parkkeerasi taittopyöränsä kokoomuksen puoluetoimiston eteen Kampissa. Puoluetoimiston väen mukaan hän ajaa sillä vähintään sata kilometriä päivässä. Aapo Siippainen

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut