Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänikuningatar Elina Valtonen on saanut enemmän ääniä kuin kokoomuksen pormestariehdokas – "Vihreiden tämän hetken melko heikko tulos on yllättänyt"

Elina Valtonen on tällä hetkellä Helsingin äänikuningatar. Hän on saanut enemmän ääniä kuin kokoomuksen pormestariehdokas Juhana Vartiainen. Valtosella on nyt 8100 ääntä ja Vartiaisella pian 7300 ääntä, tilanne elää koko ajan kun ääntenlasku etenee.

– Olen henkilökohtaisesti yllättynyt tästä. Toki pormestariehdokas on tyypillisesti meidän kärkiehdokas. Se ei poista tätä mandaattia. Keskeinen syyni lähteä ehdokkaaksi oli saada Juhana Vartiainen pormestariksi.

– Vihreiden tämän hetken melko heikko tulos on yllättänyt, Valtonen sanoi ennakkoäänien julkistamisen jälkeeen.

Vasemmistoliitto nousi Helsingin kolmanneksi – SDP kirii tuntumassa

Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Valtonen ei ole ollut aiemmin kuntavaaliehdokkaana. Miten sinut on otettu Helsingissä vastaan?

– Tosi hyvin. Tämä on toki synnyinkaupunkini. Olen asunut elämässäni paljon ulkomailla. Suomessa välillä asuessani olen aina asunut Helsingissä.

"Hyvä pormestari!" – Hiki lensi, kun Juhana Vartiainen viiletti erikoisella polkupyörällä kannattajiensa juhlittavaksi

Valtosen vaalikampanjan lämpimin muisto liittyy hetkeen Kolmen sepän patsaalla.

–  Se oli ensimmäisiä kunnon jalkautumisia. Jopa kaksi demaria tuli toivottamaan tervetulleeksi Helsinkiin. Mä uskon, että se kertoo tarve ja halu tehdä yhteistyötä on paitsi molemminpuoleinen myös hyvin syvä tässä kaupungissa.

Millaisia ajatuksia sinulla on apulaispormestarin paikkojen jaosta?

– Nyt on täysin ennenaikaista puhua siitä kokoonpanosta. Minusta tuntuu ettei sen aika ole tänään. Ajatukset alkavat mennä eteenpäin varmasti alkuviikosta. Sehän ei ole minun eikä kenenkään yksittäisen käsissä. Katsotaan tulos ja nukutaan ainakin yön yli.

Tavastia-bileet vaihtuivat puutaloidylliin Kumpulassa – näin vihreiden Emma Kari viettää poikkeuksellista vaalipäivää: "Söimme hitaan aamupalan ja lojuimme pihalla"

Ennakkoäänet: Kokoomus suurin puolue, vihreillä laskua Helsingissä, yllättäjänä vasemmistoliitto