Julkkisstatus ei ole oikotie Helsingin valtuustoon – rannalle jäämässä muun muassa Akseli Herlevi, Diili-Petri, Maria Nordin ja Lea Saukkonen

Tapaninvainiolainen Petri Matero kertoi HU:n haastattelussa aiemmin keväälä, että osallistui Diili-televisiosarjaan lisätäkseen omaa tunnettuuttaan. Toiseksi ohjelmassa tullut Matero ehkä tunnetaankin, mutta valtuustoon hän ei ole menossa läpi. Marjo J. Rämö
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Tunnettuus julkisuudesta ei takaa pääsyä Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Vihreissä ehdokkaana ollut Diili-ohjelman kakkoseksi tullut Petri Matero, eikä kristallipuolueesta valtuustoon yrittänyt arkkitehti ja bloggari Maria Nordin päässeet edes varasijalle.

Varalla ovat esimerkiksi kokoomuksen ehdokkat tv-kokki Akseli Herlevi, meteorologi Lea Saukkonen ja ahkerasti twiittaava poliisin iikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein.

Liike Nytin Mikael Jungner on niin ikään varasijalla.

Toisaalta kohut eivät myöskään välttämättä johda valtuustosta putoamiseen: Seiskan kohupoliitikoksi nimeämä Petrus Pennanen on uusimassa paikkansa. Pennanen valittiin valtuustoon 2017 piraattipuolueen riveistä ja nyt hän edustaa avointa puoluetta, jonka ehdokkaita RKP otti listoilleen.

Koripalloilija Shawn Huff on pääsemässä vihreiden uutena valtuutettuna läpi.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut