Minja Koskela, 33, yllätti vasemmistoliiton ääniharavana: tätä hän tarkoittaa "feministisen Helsingin rakentamisella" – jätti sanan pois osasta vaalikoneita

Helsinkiläinen Minja Koskela, 33, on tällä hetkellä vasemmistoliiton ääniharava koko Suomessa. Hänellä oli ennen puolta yötä enemmän ääniä kuin puolueen puheenjohtajalla, Turussa ehdolla olleella Li Anderssonilla.

– Olen tällä hetkellä häkeltynyt. Läpimenoni näyttää hyvin varmalta, kuntavaalien ensikertalainen sanoi Helsingin Uutisille kymmenen aikaan illalla.

Koskelan verkkosivuilla kerrotaan, että hän on tullut tunnetuksi muun muassa vuoteen 2019 asti kirjoittamastaan feministisestä Bluestocking-blogista.

Feminismi on ollut Koskelalla näkyvä vaaliteema.

Helsingin Sanomien vaalikoneessa hän kertoo, että "Helsingin on oltava feministinen kaupunki, jossa rasismi on kitketty".

Helsingin Uutisten vaalikoneessa hän puhuu myös rasismin kitkemisestä, mutta ilman mainintaa feminismistä.

Miksi jätit maininnan feminismistä pois HU:n vaalikoneesta?

– Siihen ei ollut mitään strategista syytä. Halusin tuoda omaa asiaa esiin eri tavalla. Aina kun olen siitä asiasta sanonut, niin arvoni ovat vahvat. Miten asian sanon, saattaa muuttua. Minulla ei ole ollut syytä piilottaa feminismi-sanaa.

Mitä feministinen kaupunki tarkoittaa?

– Juuri rasismin kitkemistä. Teemme moninaisesti mukaanottavaa kaupunkia. Ajattelen niin, että tasa-arvo on tila, ja feminismi on keino, jolla se tila saavutetaan. Se ei onnistu, jos emme tee työtä. Feminismi on työn tekemistä.

Minkä asian uskot olevan äänisaaliisi takana?

– Vasemmistoliitto on onnistunut toivottavasti rikkomaan siihen liitettyjä stereotypioita. Olen yrittänyt rikkoa ajatuksia, että sanotaan ei. Li Anderssonia lainatakseni vasemmisto on puolue, joka sanoo kyllä. Me korjaamme ja teemme. Olemme valmiit panostamaan koulutukseen ja vanhustenhuoltoon ja hillitsemään ilmastonmuutosta. Kampanjani aikana olen huomannut, että vasemmistolainen sanoma on innostanut ihmisiä. Se tuntuu hirveän hyvältä.

Koskela työskentelee vasemmistoliiton poliittisena asiantuntijana.

Hän on julkaissut muun muassa teokset Ennen kaikkea feministi (2019) ja Äidiksi tuleminen (2020).

Juttua muokattu klo 23.35 Päivitetty ajatasainen tieto äänestystuloksesta.

Juhana Vartiaisesta tulossa Helsingin uusi pormestari - Näin hän hahmotteli pääkaupungin tulevaisuutta HU:n haastattelussa

"Hyvä pormestari!" – Hiki lensi, kun Juhana Vartiainen viiletti erikoisella polkupyörällä kannattajiensa juhlittavaksi

Äänikuningatar Elina Valtonen on saanut enemmän ääniä kuin kokoomuksen pormestariehdokas – "Vihreiden tämän hetken melko heikko tulos on yllättänyt"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut