Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosaaren aavehotelli rapistui järkyttävään kuntoon: tällaista toimintaa sinne nyt suunnitellaan – Arkkitehdin mukaan purkaminen on kehnollekin rakennukselle viimeisin vaihtoehto

Rakentaminen: Hotelli Vuorannan uusi elämä voi alkaa jo kuluvana vuonna. Arkkitehdin mukaan kehnonkin rakennuksen purkaminen on viimeisin vaihtoehto.

Hurjaan kuntoon rapistunut, Vuosaaren Ramsinniemessä sijaitseva entinen hotelli Vuoranta aiotaan vihdoin kunnostaa uudelleen ja muuttaa ikäihmisten palveluasumiseen sopivaksi hoivataloksi.

Itä-Helsingin kuuluisa retrohotelli laajentaa – luvassa toistasataa uutta huonetta

Aiemmin venäläisessä omistuksessa olleet rakennukset ovat viime vuonna siirtyneet suomalaisomistukseen.

Rakennuslupamenettely on vielä tässä vaiheessa kesken, mutta rakennusluvan arvioidaan valmistuvan vielä alkavan kesän aikana.

Mittavat peruskorjaustoimet aloitetaan sen jälkeen.

Hotelli Vuorannan kiinteistöt ja ympäröivät alueet ovat päässeet rapistumaan surkuteltavaan kuntoon muun muassa ilkivallan vuoksi.

Useita ikkunoita on rikottu ja niitä on sisäpuolelta yritetty tukkia muun muassa vanerilevyillä. Lähes jokainen seinä on puolestaan töhritty spraymaaleilla.

Oman haasteensa Vuorannan kunnostamiseen tuo se, että se on suojeltu kohde.

Arkkitehti Miia Perkkiö tuntee suojeltujen kohteiden haasteet: hän itse on toimii Suomenlinnan restaurointipäällikkönä.

– Purkaminen on mille tahansa rakennukselle viimeinen vaihtoehto, sillä korjausrakentaminen on aina parempaa rakennusperinnön vaalimista, Perkkiö muistuttaa.

– Helsingissä pitäisi ottaa nykyistä paremmin huomioon myös naapuruston näkemykset korjattavan rakennuksen suhteen.

– Onneksi Helsingissä on opittu purkamisvimman virheistä ja nyt suvaitaan paremmin eri-ikäisiä rakennuksia kuin vielä 1970-luvulla, Perkkiö iloitsee.

Vuorannan historia on yli 50-vuotias: rakennukset otettiin käyttöön vuonna 1970, jolloin siitä tuli Alkon koulutuskeskus.

Keskuksen suunnitteli Helmer Stenros. Hän ja hänen vaimonsa Pirkko Stenros suunnittelivat Vuorannan sisustuksen.

Puutarhan puolestaan suunnitteli Maj-Lis Rosenbröijer.

Hotellitoiminnan päätyttyä Vuoranta oli vuosina 2015–2016 turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena ja sen jälkeen tyhjillään.

Uusi matkailutrendi valtaa Helsingin saaristoa: Yö ekomökissä tarjosi taianomaisen hetken – "Saa olla paraatipaikalla"

Viettäisitkö yösi aavehotellissa? Tällaisia selittämättömiä ilmiöitä on koettu Suomen yöpymispaikoissa

Helsinkiin suunnitteilla uusi leirintäalue ja lomaparatiisi –  kuva: näin idyllinen kartanomiljöö muuttuisi

Tallinnan kylpylähotellit odottavat malttamattomina suomalaismatkailijoiden paluuta – Kotimaan matkailijoista ei ole niiden kesäsesongin pelastajiksi

Helsingin keskustassa on paikka, jonka luontoelämykset moni ohittaa huomaamattaan – "Nämä eläimet eivät enää juuri ihmistä pelkää..."

Autiohotellin ympärille uutta elämää Helsingissä – kerrostaloja meren rantaan ja rantareitti, katso kuvat suunnitelmista