Hietsun kirppis pienenee murto-osaan normaalista – osa torista varattu terassille ja vierailevalle saunalle

Vaikka koronarajoitukset poistuisivat loppukesästä Helsingistä kokonaan, ei Hietalahden perinteistä kirpputoria nähdä koko laajuudessaan. Osa torista on varattu koko kesäksi Hietalahden halliyrittäjien yhteiselle terassille.

Muutaman kerran kesän aikana torilla vierailee myös kaupunkilaisille tarkoitettu puulämmitteinen sauna, jonka edustalla on siirtonurmi.

Kuinka paljon kirppispaikkoja Hietsuun voi tänä kesänä enimmillään mahtua?

– Kesän pop up -kokeiluille on varattu noin 20 kirppispaikkaa. Normaalisti kirpputoripaikkoja on ollut maksimissaan 127–149. Eli käytettäväksi jää nyt reilut sata paikkaa, mikäli pandemiarajoitukset niin sallivat, sanoo torien toiminnasta vastaavan Tukkutorin vs. yksikön päällikkö Merja Sorakari.

Kirpputoria ei voida avata ennen kuin koronarajoitukset sallivat suuremmat yleisötapahtumat. Hietalahden kirpputori lasketaan tapahtumaksi, jota koskee samantyyppiset rajoitukset kuin esimerkiksi konsertteja.

– Turvavälien järjestäminen myyjien välille asettaa haasteita. Viime vuonna kirppis avattiin 1. elokuuta, kun saatiin 48 myyntipaikkaa. Kaikki paikat oli vuokrattu ja kävijöitäkin oli ihan kivasti, Sorakari vastaa.

Kokoontumisrajoitukset koskevat tapahtumia, eivät esimerkiksi vapaamuotoisia puistokirppiksiä. Ne keräävät satoja ihmisiä sunnuntaisin muun muassa Dallapénpuistoon.

Helsingin kaupunki ei vastannut, kun HU kysyi missä ja miten vastaavat puistokirppikset saavat toimia.

"Haluamme tehdä Hietsun hallista todellisen ravintolakeitaan" – torille sauna ja 280-paikkainen terassi

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut