Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lähijunat alkoivat ajaa yllättäen usean Koillis-Helsingin aseman ohi, työmatkat venyivät – Nyt poikkeusaikatauluja yritetään järkeistää

Liikenne:

Ratatöiden tuomat poikkeusjärjestelyt lähijunaliikenteeseen on tuottanut harmia ja pitkittyneitä matka-aikoja Koillis-Helsingin juna-asemien käyttäjille.

– Työmatka keskustasta muuttui yllättäen 40 minuutista 100 minuuttiin muutamana päivänä, niin kyllä ärsytti. Luulin vielä matkustavani junalla joka pysähtyy Tapanilassa, mutta vasta Tikkurilan kautta pääsin kotiin, kommentoi eräs matkustaja Tapanilan Facebook-ryhmässä.

Myös Malmin Facebook-ryhmässä ihmeteltiin kun junassa kuulutettiin Oulunkylästä lähdön jälkeen, että seuraava asema onkin vasta Tikkurila.

Ennen ratatöiden alkua HSL tiedotti, että pohjoisen suuntaan kulkevat lähijunat eivät pysähdy päivisin Pukinmäen asemalla. Sitten asemien ohiajot laajenivat Oulunkylä–Tikkurila-välille.

– Junille alun perin suunniteltu liikennemalli osoittautui liian häiriöherkäksi ja matkustajien näkökulmasta ennakoimattomaksi, HSL kertoo tiedotteessaan.

Lauantaina poikkeusaikatauluja muutettiin. Ihan yksinkertaista kulloinkin käytössä olevien asemien selvittäminen ei vieläkään ole.

Jatkossa joka toinen I-juna ajetaan arkipäivisin pysähtymättä Pukinmäen, Puistolan, Tapanilan ja Malmin asemien ohi. Asemat ohittavia junia ovat Helsingistä minuuteilla -05, -25 ja -45 lähtevät junia.

Joka toinen I-junan lähtö sen sijaan pysähtyy Malmilla, Tapanilassa ja Puistolassa. Näin ollen kyseisillä asemilla pysähtyvien junien vuoroväli pitenee normaalista vuorovälistä.

Pukinmäkeen sen sijaan on turha yrittää millään pohjoisen suuntaan lähtevällä junalla, eikä Pukinmäestä pääse pohjoiseen.

Iltaisin kello 19.15 alkaen ja viikonloppuisin tilanne on toinen.

Silloin kaikki I-junat kulkevat pysähtymättä Oulunkylä–Tikkurilan välin asemien ohi. K-junat palvelevat silloin väliasemia.

K-juna pysähtyy Pukinmäessä pohjoisen suuntaan mentessä ainoastaan öisin.

Viime viikolla matkustaja saattoi palata Tikkurilan kautta Oulunkylä–Tikkurila välin juna-asemille AB-vyöhykkeen lipulla, vaikka B-vyöhyke vaihtuu C-vyöhykkeeksi Tikkurilan ja Puistolan välillä.

Nyt HSL katsoo, että matkustaja pystyy ennakoimaan, mille asemalle hän on matkalla. Juna ja lippu on valittava sen mukaisesti. Alkuvaiheessa konduktöörit voivat kuitenkin ottaa matkustajan tilanteen huomioon lippuja tarkastaessaan, HSL:sta kerrotaan.

Konduktöörejä on kohdennettu opastamaan matkustajia Oulunkylän ja Malmin asemilla. Lisäksi kuulutuksia ja näytöissä olevaa informaatiota parannetaan. Ajantasaiset aikataulut löytyvät Reittioppaasta.

Edellä mainitut muutokset kestävät 29. elokuuta saakka.