Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinki peruskorjaa lähes 130-vuotiaan hirsikoulun, rakennuspäällikkö: "Palautamme sen alkuperäiseen asuunsa"

Sorolantiellä Kaarelassa sijaitsevan, vuonna 1893 valmistuneen hirsirunkoisen Hoplaxskolanin peruskorjaus valmistuu ensi syksynä.

Urakoitsijaksi valikoitui Stara, jolla on hirsirakentamisen erityisosaamista ja kokemusta kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden vaativista kunnostuksista Helsingissä. Stara peruskorjaa hirsikoulun Helsingin kaupunginmuseon ohjeiden mukaan.

– Olemme innoissamme tällaisen harvinaisen hirsirakennuksen korjaamisesta. Palautamme huonoon kuntoon päässeen rakennuksen alkuperäiseen asuunsa, mutta tietenkin modernilla talotekniikalla höystettynä, Staran rakennuspäällikkö Jari Mikkola sanoo tiedotteessa.

Stara peruskorjaa parhaillaan myös Hakaniemen kauppahallia ja Suvilahden kaasukelloa.

Peruskorjaus aloitettiin sen jälkeen, kun koulurakennuksessa havaittiin sisäilmaongelmia, ja korjaustarve osoittautui viime vuoden keväällä alkaneissa tutkimuksissa laajaksi.

Hirsirakennuksen alapohja rakennetaan uudestaan, yläpohjaa vahvistetaan ja rakennus saa uuden vesikaton. Myös julkisivut uusitaan.