Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Munkkiniemi sai neljä uutta kaupunginvaltuutettua, Herttoniemi kolme – Shawn Huff aikoo puolustaa kasvavan Vuosaaren luontoa

Kuntapolitiikka: Munkkiniemi sai 4 uutta valtuutettua ja Herttoniemi 3.

Helsingin 85 valtuutetusta kaikkiaan 28 on uusia. Kaikkien valtuutettujen keski-ikä on 48 vuotta ja 56 prosenttia uudesta valtuustosta on naisia.

Uutena valtuutettuna aloittaa muun muassa Hilkka Ahde (sd.). Ahde esittelee HU:n vaalikoneessa olevansa 86-vuotiaan äitinsä omaishoitaja ja asuvansa Oulunkylässä.

Vasemmistoliiton Minja Koskela pyrki ensimmäistä kertaa valtuustoon ja keräsi kaikista uusista tulokkaista suurimman äänisaaliin. Koskela asuu Toukolassa.

Koripalloilija Shawn Huff (vihr.) kertoo HU:n vaalikoneessa, että aikoo puolustaa kasvavan kotikaupunginosansa eli Vuosaaren luontoa.

Munkkiniemeläinen kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) teki paluun mukavalla äänisaalilla, edellisen kerran hän kuului Helsingin kaupunginvaltuustoon vuosina 1997–2012.

Munkkiniemellä meni muutenkin vahvasti. Vihreiden uusi kasvo toimittaja–kirjailija Minna Lindgren asuu Munkkiniemessä, samoin kuin kokoomusta edustava lääkäri ja professori Maaret Castren. Perussuomalaisten uusi valtuutettu, varatuomari Laura Korpinen listaa HU:n vaalikoneessa alueekseen niin ikään 00330:n eli Munkkiniemen.

Demareiden kansanedustaja ja ex-ministeri Erkki Tuomioja on uusi valtuustossa. Töölöläisen Tuomiojan mukaan uutisointi Helsingin uusista, sijoittajavetoisista rakennushankkeista sinetoi hänen päätöksensä palata kuntapolitiikkaan pitkän tauon jälkeen.

Vasemmistoliitosta uusia ovat Koskelan lisäksi Elina Kauppila, Titta Hiltunen ja Tuomas Nevanlinna. Kauppila kertoo olevansa vallilalainen yrittäjä ja ympäristöaktivisti. Hiltunen puolestaan kuvailee itseään nuoreksi, punavihreäksi feministiksi Kontulasta. Nevanlinna on filosofi ja kirjailija Pohjois-Haagasta.

Herttoniemeläinen Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) ei ollut ehdolla kuntavaaleissa 2017, mutta nyt hän palaa valtuustoon. Myös Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) nähdään ensi kaudella valtuustossa. Sauri kertoo asuinalueekseen Konalan. Kalliossa asuva Amanda Pasanen sekä toukolalainen Johanna Nuorteva nousivat vihreiden varavaltuutetuista nyt valtuutetuiksi.

Perussuomalaisista uusia ovat myös Teija Makkonen, Pirkko Ruohonen-Lerner sekä valtuustoon palaava kansanedustaja ja poliisi Tom Packalén.

Teija Makkonen on sotatieteiden maisteri Tapulikaupungista. Entinen europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner kertoo olevansa "uushelsinkiläinen" Pasilasta.

Mahad Ahmed (sd.) meni läpi Herttoniemestä. 35-vuotias Ahmed opiskelee työnsä ohella maisteriksi ja kertoo muuttaneensa Suomeen 15-vuotiaana. Kruununhakalainen juristi Elisa Gebhard aloittaa myös demarien uutena valtuutettuna. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) ei ole aiemmin istunut Helsingin valtuustossa, vaan Koskelassa asuva toimittaja hyppäsi mukaan suoraan valtakunnan politiikkaan.

RKP:n tuore valtuutettu on lääkäri Nora Grotenfelt.

Kokoomuksen uusia valtuutettuja edustavat Castrenin lisäksi Elina Valtonen, vuosaarelainen Maarit Vierunen, paloheinäläinen Nina Suomalainen, tammisalolainen Anniina Iskanius ja herttoniemeläinen Matias Pajula.

Liike Nytin uusia valtuutettuja ovat Harry Harkimo ja Mikael Jugner.

Kaikki valtuutetut eivät ole kertoneet kotikaupunginosaansa.