Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin trendialueelle avataan terasseja hurjalla vauhdilla, osa ravintoloista jopa katoilla – ruokarekkojen määrä kasvaa jatkuvasti

Vallilan Konepaja on noussut viimeistään tänä kesänä Helsingin merkittävimpien terassikeskittymien joukkoon.

Kolmatta kesää alueella toimiva Konepaja Biergarten on erikoistunut muun muassa suomalaisiin ja venäläisiin käsityöläisoluisiin. Terassin lavalla nähdään kesän aikana lukuisia rock- ja räp-artisteja sekä dj-keikkoja. Alueella on myös saunavaunu.

Tänä kesänä avatun The Train Factory Terracen dj on viihdyttänyt yleisöä taas muun muassa konemusiikilla.

Vallilan Konepajan hittiterassi joutuu purkamaan luvattoman jättikupolin – "Siellä paistuu, sisällä mahdoton istua"

Ravintola Albinalla on Folks Hotelin katolla Alexis-terassi. Ravintolan eteen aukeaa juhannusviikolla myös toinen terassi.

– Terassille tulee suunnitelmien mukaan 80 asiakaspaikkaa. Se toimii sekä aamiais- että illallisterassina, ravintolapäällikkö Maiju Åstedt kertoo.

Myös Loi Loi -ravintolalla on kattoterassi uuden Fredriksberg-rakennuksen kuudennessa kerroksessa. Ravintola tarjoaa muun muassa aasialaisia dumpling-annoksia. Loi Loissa toimii myös pieni tislaamo.

Biljardibaari Coronalla on Konepajalla kaksi terassia: Traverssikujalla pienempi ja sisäpihalla suurempi.

Helsingissä jo 8 suurta terassialuetta kilpailee keskenään – "Tästä tulee varmasti ikimuistoinen kesä"

Jalkapallon EM-kisoja näytetään Konepaja Biergartenin ja Corona-baarin terassien screeneiltä. The Train Factory Teraccen valkokangas on sisätiloissa osoitteessa Traverssikuja 3.

Ruokarekkoja Konepajan alueella on tällä hetkellä ainakin kolme. Apir myy filippiiniläisellä tyylillä tehtyä katuruokaa. Folkvangr on saanut inspiraatiota skandinaavisesta ruoasta. Safkavankkuri Konepaja myy lounasaikaan muun muassa kotiruokaa ja marjoja.

– Tällä viikolla tulee Roasbergin vaunu, jonka jälkeen tarjolla on myös jäätelöä, kahvia ja salaattia. Parin viikon päästä saapuu myös Groovy Food -ruokarekka, josta voi ostaa pieniä napolilaisia pizzoja. Avaamme myös silloin Food courtin kokonaisuudessaan, eli siihen tulee myös toripöydät ja teltat, joiden varjoon pääsee syömään, sanoo The Train Factory Terracen kaupallinen johtaja Titti Myhrberg.

Hietsun kirppis pienenee murto-osaan normaalista – osa torista varattu terassille ja vierailevalle saunalle

Helsinkiin perustetaan uusia ravintoloita nyt hurjalla tahdilla – nämä 2 trendialuetta ovat kasvun kärjessä