Helsingissä jo 8 suurta terassialuetta kilpailee keskenään – "Tästä tulee varmasti ikimuistoinen kesä"

Ei vain yksinäinen terassi asvaltilla vaan alue, jossa viettää aurinkoinen päivä tai viileä iltapuhde. Helsingissä on tänä kesänä kahdeksan kilpailevaa terassialuetta: niistä uusimpina Vallilan Konepajan jättiterassit ja Senaatintorilta Kasarmitorille siirtynyt ravintolamaailma.

Kasarmitori avautui viime lauantaina ja voitti heti yleisön sydämet. Viihtyisä ja monipuolinen – kaupunkimaisessa ympäristössä. Ravintoloiden sijoittelu onnistunut paremmin kuin vuosi sitten. Kattauksen monipuolisuus yllättää. Väljää, mutta tavallaan tiivistä.

Vaan eipä unohdeta niitä vanhoja ”ulkoilualueitakaan”:

Hietalahdentorista on tullut elävä, kun sen hallin ravintoloitsijat ovat tulleet ulos. Se on eteläisen Helsingin ykköslounaspaikkoja ja tarjoaa myös tapahtumia.

Mikonkatua on kutsuttu terassihelvetiksikin. Onhan se melkoinen putki, joka alkaa Espalta Mummotunnelista ja jatkuu Rautatientorin toiselle puolelle Maya Bariin. Matkalle mahtuu kymmenkunta ravintolaa sisällä ja ulkona sekä yksi Helsingin viimeisistä kiinteistä grillikioskeista.

Esplanadi Teatterilta Kappelin kautta Kauppatorille on ollut helsinkiläisten luontainen näyttäytymispaikka jo 1800-luvulta alkaen.

Kalevankadulla on ihan kaikkea. Paljon olutta ja pikaruokaa, mutta myös huippuruokaa Kosmoksessa.

Katajanokan pohjoisrannan puoleiset menomestat ovat olleet ilta-auringin paisteessa viime vuosina nuorten aikuisten ykkösmenomestoja. Toki alueelta löytyy myös suomalaisen ruoan ehdottomiin helmiin kuuluva Nokka.

Merisataman raitti eli Ursula-Mattolaituri-Carusel-Birgitta-Löyly on Helsingin rantabulevardi, josta voi poiketa lyhyellä venekyydillä myös saariravintoloihin, kuten Uunisaareen, Liuskaluodon Skifferiin ja Sirpalesaaren Ravintola Saareen.

Kasarmitorin kesän idea perustuu läheltä ja vähän kauempaakin tulleisiin ravintoloihin, kuten Farouge, Finnjävel, St. George Bakery & Krog Roba ja

Fisken på Disken.

– Fiilis avajaisviikonlopun jälkeen on tosi hyvä. Tapahtuman organisointi on onnistunut, alue viihtyisä ja asiakkaat tuntuvat olevan iloisella ja kokeilunhaluisella mielellä, Yeastie Boin toinen yrittäjä Juho Pajunen kertoo.

Pajusen mukaan hyvä meininki ja menekki näkyy ja tuntuu, vaikka he ovat uusi toimija Stadin ruokapiireissä. Yestie Boi aloitti keskellä koronaa viime talvena.

– Erityisen positiivinen fiilis on siitä, minkälainen yhteisöllinen henki vallitsee eri ravintoloitsijoiden, toimipisteiden ja työntekijöiden välillä. Toisten tuotteita kehutaan, tavaroita lainataan ja kaikessa jeesataan.

– Tästä tulee varmasti pitkä, ikimuistoinen ja hauska kesä, hän huudahtaa.

Mutta mitä sanoo kaupunkielämän herkeämätön tarkkailija ja median monitoimivaikuttaja Tuomas Enbuske? Mikä on hänen suosikkinsa näistä kahdeksasta ulkoilualueesta?

– Noista vaihtoehdoista ehdottomasti Mummotunneli. Se on hieno konsepti, vaikka moni suhtautuu siihen ironisesti, mutta se vaan toimii.

– Eli vastaan sen. Ja kesällä toki Ursula-Löyly-reitti. Ja siinä voisi olla välissä useampi (etappi), sanoo tuore koiranpennun isäntä ilmeisesti kävely mielessä.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut