Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itäkeskuksen kupeeseen nousee uusi jättikampus, jossa opiskelee 4500 – paikat tehdään vain 3000:lle

Roihupeltoon suunnitellaan Stadin ammatti- ja aikuisopiston uutta kampusta, johon sijoitetaan peräti 3 000 opiskelupaikkaa. Opiskelijoiden kokonaismäärä on vieläkin suurempi, sillä tiloja lasketaan käyttävän yhteensä 4 500 opiskelijaa. Noin kolmanneksen katsotaan opiskelevan työelämässä tai muuten koulun ulkopuolella.

Ammatti- ja aikuisopiston tilat Vallilassa, Vartiokylässä, Herttoniemessä ja Mellunkylässä eivät enää vastaa nykytarpeeseen.

Amiskriisiin ja harjoittelupaikkojen pulaan kyllästynyt kauneusalan yrittäjä perusti oman opetushoitolan: "Osaaminen voi olla aivan lapsenkengissä harjoitteluun tullessa"

Hanketta on suunniteltu pitkään ja koko on kasvanut matkan varrella: vielä 2015 hankesuunnitelman mukaan opiskelupaikkoja olisi Roihupellon kampukselle tullut 2 400.

Holkkitie 5:een tuleva uudisrakennus korvaa paitsi Holkkitien entisen tilat, myös ammatti- ja aikuisopiston käyttämät tilat Sturenkadulla, Nilsiänkadulla, Vuokkiniemenkadulla, Abraham Wetterin tiellä sekä Elimäenkadulla. Näissä opiskellaan muun muassa logistiikka-alan, laboratorioalan, kiinteistöalan ja kone- ja tuotantotekniikan alan opintoja.

Kampuksen piha-alueiden opiskeluympäristöt tehdään turvallisiksi ja helposti valvottavaksi. Ulko-oleskelualue suunnitellaan tukemaan hankesuunnitelman mukaan tukemaan yhteisöllisyyttä ja edistämään liikunnallisuutta. Henkilökuntaa ja opiskelijoita osallistetaan pihan suunnitteluun.

Roihupellon kampus sisältyy talonrakentamisohjelmaan vuosille 2022–2030.

Lisäksi Myllypuroon rakennetaan talotekniikan ja rakennusalan ammattikouluopiskelijoiden kampus, jonne tulee noin 1 500 opiskelijaa.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi Roihupellon kampuksen tarveselvityksen tiistaina.

Kallion lukion remontin hinta nousi miljoonilla: "Tuotti yllätyksiä"

Oppivelvollisuus piteni 18 vuoteen, mutta ratkaiseeko se koulupudokkuuden ja keskeyttämiset? – "Usein kyse on siitä, että osaaminen ei riitä toisen asteen suorittamiseen"

Opinnot katkesivat viikoiksi – ammattiopistossa opiskeleva pelkää valmistumisen venyvän: "Tuntuu, että meidät unohdettiin"

Ylioppilastutkinnon voisi lakkauttaa

Uusi alku lakritsitehtaalla – 26-vuotiaaksi asti työttömänä ollut Markus sai työpaikan lisäksi ilmaisen omistusasunnon