Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaivinkone kaapi vaarantamiskiellon piiriin kuuluvaa kiitotietä Malmilla – Kaupunki: "Kyseessä inhimillinen tietokatkos"

Tiistaina nousi äläkkä Malmin kentän alkuperäisen kiitotien betonilaattojen kaivamisesta. Helsingin Uutiset kertoi asiasta tuoreeltaan, kun Malmin lentoaseman ystävät tiedottivat, että kyseessä on kentän vaarantamiskiellon piiriin kuuluva kiitotie. Yhdistys ilmoitti asiasta poliisille.

Projektinjohtaja Kimmo Kuisma Helsingin kaupungilta kertoo nyt HU:lle, että kyse oli pelastusajoneuvojen hälytysajoreittien kunnostamisesta. Kiitotiessä oli painauma, joka piti korjata.

Korjaustyöstä olisi kuitenkin pitänyt neuvotella vaarantamiskiellon asettaneen ely-keskuksen kanssa.

– Siinä kävi inhimillinen tietokatkos. Kyse oli vaarantamiskiellon alueesta. Käsittelemme asiaa ely-keskuksen kanssa, Kuisma sanoo.

Vaarantamiskielto estää sellaiset toimenpiteet, jotka vaarantavat rakennusten, lentokenttäalueen ja sen ympäristön kulttuurihistoriallista arvoa.

Vaarantamiskielto on asetettu, koska ely-keskuksen päätöksestä olla suojelematta lentokenttää ja sen rakennuksia on valitettu.

Kaupunki on rakentanut pelastuslaitokselle kentän reunoille ajoportit hälytysajoa varten.

Hälytysajoreitit kentän poikki avataan kesäkuun aikana. Uudet hälytysajoreitit lyhentävät vasteaikoja ja parantavat henkilöturvallisuutta Pohjois-Helsingissä.

Malmin pelastuslaitos sijaitsee lentokenttäalueen eteläreunalla.

Kuva: Malmin kentän alkuperäistä kiitotietä alettiin rouhia irti – "Poliisille ilmoitettu"

"Malmivaalit" vai ei? Osmo Soininvaara laski: selvästi alle puolet uudesta valtuustosta kannattaa ilmailun jatkoa – kentän puolustajat jättävät kuntalaisaloitteen elokuussa

Vihreiden mahalasku Helsingissä puhuttaa: "Kulttuuriväkeä jäi katsomoon" – perussuomalaisilla ilon aihe: "Vihervasemmistolla ei enää ehdotonta enemmistöä"

Kaupunki: Malmin kentällä "luvatonta lentotoimintaa"

Malmin kentän rakentamisen kannattavuutta ei arvioida uudelleen – Helsingin kaupunki laskee jokaisen käytetyn euron tuovan takaisin 4–8 euroa