Toista päivää jatkuva Elokapinan mielenosoitus tukkii yhä liikenteen Mannerheimintiellä

Elokapinan mielenosoitus Mannerheimintiellä jatkui yön yli. Elokapina/ Pyry Kantonen
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoitus on jatkunut yön yli Mannerheimintiellä Helsingissä.

Mielenosoitus häiritsee liikennettä ja poliisi on neuvotellut mielenosoittajien kanssa useita kertoja, mutta tuloksetta.

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä pitävänsä mielenosoittajien ratkaisua erittäin huonona, sillä tilanne on kohtuuton liikenteelle. Eduskunnan lähelle Mannerheimintielle on leiriytynyt noin sata mielenosoittajaa, joiden takia liikenne katkaistiin torstaina molempiin suuntiin.

Elokapina aloitti mielenosoituksensa torstaina päivällä ja tiedotteessaan se kertoo jatkavansa mielenosoituksia ja tapahtumia "vähintään ensi viikkoon". Elokapina on osa kansainvälistä Extinction Rebellion -liikettä.

Tiedotteessaan Elokapina kertoo, että mielenosoittajat ovat sitoutuneet harjoittamaan väkivallatonta kansalaistottelemattomuutta protestiksi hallituksen riittämättömille ilmastoimille.

Poliisi tviittasi arvioivansa tilanteen perjantaina aamulla uudelleen, mikäli mielenosoittajat eivät edelleenkään suostu yhteistyöhön poliisin kanssa.

"Mulla on kaikki vehkeet mukana, laitetaan homma pyörimään" – perussuomalaisten kansanedustaja herätti pöllämystyneet mielenosoittajat Mannerheimintiellä kello 4.48

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut