Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin uusi jättiterassi veti avajaisviikonloppuna 7000 asiakasta – "Screenivapaa alue"

Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta avautunut Kasarmitorin kesä houkutteli heti avausviikonloppuna lähes 7 000 ruoan ja juoman ystävää terassille.

Kesäisten makuelämysten lisäksi Kasarmitorille katetaan upea taidemenu, jossa on mukana yli 300 taiteen ja kulttuurin ammattilaista.

– Hieman ehkä syrjäisenäkin pidetty Kasarmitori on todellakin löydetty! iloitsee Kasarmitorin kesän organisoinnista vastaavan Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Kasarmitorille on 950 metriä Rautatiasemalta.

Helsingissä jo 8 suurta terassialuetta kilpailee keskenään – "Tästä tulee varmasti ikimuistoinen kesä"

7 000 asiakkaan lisäksi torin ympäristö ja kesäkadut keräsivät paljon myös yleisfiilistelijöitä. Vaikka väkeä oli paljon, ei ruuhkaa syntynyt, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Koronaturvallisuus on otettu huomioon terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Pöytien etäisyydet, käsienpesupisteet ja jonotussuunnat on mietitty tarkasti.

Helsingin Sanomien ruokatoimitus kävi kokeilemassa torin ravintoloiden tarjonnan. Lehden mukaan "testiviikonlopun hinnoissa maistui rahastus". Monet annokset olivat hintaan nähden pieniä, eivätkä kovin yllätyksellisiä. HS:n mukaan "kaupungin luotsaaman projektin toivoisi palvelevan kävijöitä tulotasosta riippumatta".

Julkkikset ja ravintolajätit saivat lähes kaikki Kasarmitorin jättiterassin paikat – "Ei ollut missään tapauksessa valintakriteeri"

Ruoka- ja juomaelämysten lisäksi Kasarmitorin kesässä on mahdollisuus nauttia taideohjelmasta, jota esitetään kesän aikana yli 300 taiteen ja kulttuurin ammattilaisen voimin. Mukana on ainakin katusoittoa, sirkusta, salaisia sarjakuvia, nykytanssia, teatteria, klassista musiikkia, etnoa, jazzia ja poppia helsinkiläisten artistien esittämänä.

Asukkaiden huoli nousi Kasarmitorilla: Jättiterassille iso muutos Senaatintoriin verrattuna –  "Jotain ääniä täytyy sietää"

Torilla kuullaan myös erilaisia spoken word -tulkintoja legendaarisesta Merisäästä. Sunnuntaisin Kasarmitorilla on ohjelmaa erityisesti lapsiperheille.

– Kesäkuussa aloitamme ohjelman vielä varovaisesti ja tunnustelemme yhdessä taiteilijoiden kanssa miten tori ja kesäkadut toimivat yleisön terveysturvalliseen kohtaamiseen. Mutta mikäli koronatilanne sallii, heinä-elokuu tulee olemaan Kasarmitorilla oikea kulttuurikesä, lupaa Kasarmitorin kesän ohjelmatuottaja Tiina Laukkanen.

Sen sijaan urheilua, kuten EM-jalkapalloa Kasarmitorin terassilla ei voi seurata, vaan kaupungin mukaan tori on "screenivapaa alue".

Kasarmitorin kesän taidemenu julkaistaan kuukausi kerrallaan osoitteessa https://kasarmitorinkesa.hel.fi/ohjelma/

Helsingin trendialueelle avataan terasseja hurjalla vauhdilla, osa ravintoloista jopa katoilla – ruokarekkojen määrä kasvaa jatkuvasti

Vallilan Konepajan hittiterassi joutuu purkamaan luvattoman jättikupolin – "Siellä paistuu, sisällä mahdoton istua"

Legendaarisen helsinkiläisbaarin paikalle aukeaa "mättöravintola" – työntekijät havahtuivat uuteen ilmiöön 

"Rapsakka päältä ja kuohkea sisältä" – rahoitusalalla työskennellyt pari perusti Helsinkiin paikan, josta saa myös Brysselin vohveleita