Ihan kuin etelässä! – Helsingin upouudet rantabulevardit ravintoloineen houkuttelevat jopa Espoosta saakka: "Hienoa, että tästä on tullut eläväinen kaupunginosa"

Hakaniemessä asuva Birgit Eklund poikkesi Kalasatamaan tutustumisretkellään konttibaari Uumajassa. Marjo J. Rämö

Marjo Rämö

Birgit Eklund siemailee juomaansa Uumaja-baarissa. Aurinko paistaa kuumasti ja meri kimmeltää. Helsingiksi paikan tunnistaa Uspenskin katedraalin siluetista ja kadunnimestä Parrulaituri.

Hakaniemessä asuva Eklund on ajellut skootterillaan Sompasaaren ja Kalastaman katuja ja tutkinut uusia ravintoloita ja kuppiloita. Hän ihmettelee monipuolista tarjontaa ja tekee päivitystä näkemästään Facebookiin.

– Meillä Hakaniemessä ei ole enää mitään, hakislainen tuhahtaa.

Useampi tuttava Hakaniemestä on kävellyt vastaan täällä Sompasaaren ja Kalasataman teillä.

Onni potkaisi Saritan, 37, perhettä upouudella asuinalueella Helsingissä – "Jonossa 20 ihmistä, se on suututtanut"

Ravintolalaiva M/S Maria on kiinnitetty Sompasaaren laituriin. Marjo J. Rämö

Tunnelma Kalasataman rantaraiteilla on aurinkoisena iltapäivänä kuin Etelä-Euroopassa. Kerrostalojen kivijaloissa on ravintoloita, baareja, kahvila, joiden terassit levittäytyvät jalkakäytäville ja kävelykadulle.

Terassilaiva Katariina on köytetty Parrulaiturin reunamaan, Sompasaaren laiturin reunalla paistattelee Ravintolalaiva M/S Maria, jonka kansilta löytyy erilaisia istuskelusoppia.

Ruoka- ja juomaravintoloiden kortteleista on paikkansa löytänyt myös kakuistaan tunnettu kahvila Bakery&Cafe, joka muutti Vallilasta Sompasaareen reilu vuosi sitten. Kahvilatuotteiden ja kakkujen ohella tarjolla on kasvis- ja vegaanilounasta.

Bakery&Cafen Evelina Silén loihti tilaustyönä syntymäpäiväkakun. Maris Kapper vei suklaakakkua vitriiniin. Marjo J. Rämö

Helsingissä sijaitsi saari, jonka näkötorni oli suosittu retkikohde ja jonka puuhuviloissa asuttiin – "Luontoparatiiseja joissa virkistäydyttiin"

Kalasataman itäistä rantaviivaa kulkiessa vastaan tulee ravintoloiden kirjo. On pitsoistaan tunnettu Puttes Bar & Pizza, olut-, viini- ja viskibaarina profiloitunut Bar Takapiha.

Aallonhalkojan tieltä löytyvät Ravintola Portus, aasialaista ruokaa tarjoava Dim Sum House sekä Pizza Hut.

Mustikkamaalle vievän sillan kupeessa italialaista ruokaa löytyy La Bella Trattoriassa.

Capellan Puistotienä jatkuvalta rannalta löytyy Olutravintola Hob sekä Harbour Tap & Taste.

Intialaista ruokaa voi nautiskella Ravintola Tandoori Villa Kalasataman helsinkiläisestä merimaisemaa tuijotellen.

Christian Rantakoski ja Sini Kiviluoto nauttivat aurinkoisesta iltapäivästä Ravintola Harbour Tap & Tasten terassilla. Marjo J. Rämö

Christian Rantakoski ja Sini Kiviluoto paistattelevat päivää Ravintola Harbour Tap & Tasten terassin rantatuoleilla. Puuvene lipuu merellä terassin ohi Suomen-lippu salossa.

–Ihanaa, että rantoja hyödynnetään tällä tavalla, Espoossa asuva Kiviluoto toteaa.

Sörnäisissä asuva Rantakoski on ottanut Kalasataman ja Sompasaaren ravintolapalvelut omakseen. Putte's ja italialainen lounas ovat hänen suosikkejaan. Uumajan konttiterassilla on myös tullut istuskeltua.

– Hienoa, että tästä on tullut eläväinen kaupunginosa, Rantakoski toteaa.

Terassilaiva Katariinan aurinkokannelta näkee jäänmurtajat.. Marjo J. Rämö

Nykyisten koronarajoitusten mukaan ravitsemisliikkeet voivat olla Helsingissä auki kello 5–23. Anniskelu on sallittu klo 9–22.

Muuttavaa Sompasaunaa kohtasi yllätys – kaupunki vaatiikin rakennusluvat

Kalasataman tornitalojen parvekeratkaisu on Suomessa vielä harvinaisuus – "Tullaan näkemään tulevaisuudessa enemmän"

"Tiivistämistä ajavat pienet piirit" – arkkitehdin mielestä Helsingin kaupunkisuunnittelu on luisunut yhä enemmän rakennusyhtiöiden ja pääomasijoittajien käsiin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut